Skriverier

Hemma igen

Ja, nu är vi hemma igen och även om jag inte ansåg det just då, så hade vi nog tur med vädret. 🙂
Resan dit gick bra, det gungade bara 2-3 timmar och sen blev det lugnt, så vi fick sova ut ordentligt. (Ja SOVA!! :D)

Lördagen gick åt till att strosa i gamla stan, som för övrigt är helt fantastiskt vacker med sina kullerstensgator och murar runtom. Jag köpte en, enligt mig, skitsnygg poncho (hur nu det stavas) åt mig själv. Åt Moalie köpte jag tovade ullvantar i 1-års present och Julina och Natalie kommer att få ryska dockor (kan inte stava namnet), ni vet såna där som det är likadana dockor inuti varandra, när de fyller år. Vi åt fantastiskt gott och om ni någonsin åker till Tallin, rekommenderar jag varmt Old Hansa 3:e våningen och servitören Sven! 😀 Där har de dessutom svenska menyr och kan en del svenska, åtminstone Sven. Han bjöd på sig själv och charmade oss fullständigt!

Resan hem var inte lika kul. Första timmarna gick bra, men jag tog åksjuketablett utifall att (på ditresan räckte det med homeopatmedel, men mitt sjätte sinne sa mig att det skulle bli värre hem) och likabra var det, för oj vad det gungade!! Det blåste 18-20 m/sek och i byarna kan ni ju bara tänka er hur hemskt det var!
Jag blev inte illamående, men fick rejäl panikångest eftersom jag ville kliva av färjan mitt ute på havet! 😉 Tack gode gud för att Nicke beslutat sig för att vara nykter så han skulle kunna ta hand om mig om det behövdes! Nicke kunde slumra mellan mina attacker, men kl.4 när vi kom iland hade jag sovit 1,5 timme. Gissa om jag var trött dagen efter!

Farsdagen sen firade vi som hastigast hos mina föräldrar, en hel timme, och sen vidare till Erik som firade sin 1-års dag för tidigt och SEN hem och få barnen i säng tidigt så vi själva kunde somna tidigt. 😀

Med tanke på hur det stormar utanför mitt fönster idag, får jag nog vara glad för att jag inte är på väg till Tallin för tillfället! Men Nicke och jag vill gärna åka tillbaka dit, kanske t.o.m. nu innan jul!

Tack för alla hälsningar och omtänksamma ord!

Du kanske också gillar…

4 kommentarer

 1. Klart servitören var trevlig om han hette Sven, men det finns ju otrevliga Svennar kommer jag nu ihåg. Min första tanndläkare heete Sven och var en elak typ 😉

  Vilken skän resa ni verkar ha haft, ja förutom hemresan då… Men tur att Nicke känner dig så väl. Och nu har du ju klarat avbåde en flygresa och en blåsig båtresa. Du ska se att det går bättre nästa gång. Hoppas det iaf…

  Nu ska jag sätta mig med böckerna. Ring och berätta hur sången går om jag inte är här ”ute”.

  Kramis!

 2. Välkomna hem!
  Kul att ni haft det bra även om sjöresan kunde ha varit bättre!
  Hoppas nu att du får en bra vecka och att sången går lysande!

  Kram

  Nettan

 3. Skönt att ni är hemma nu igen. Det låter ändå som om resan i sin helhet var en positiv upplevelse. Ni kan ju tänka er att åka tillbaka!! Kram på er.

 4. Vad skönt att det inte blev värre med stormen och att ni verkligen kunde sova:)
  Och Sven verkar ju förträfflig! ler
  kramis Laila

Tack för att du lämnar några ord till mig!