Skriverier

Två mammor till samma barn

I 21 år har jag delat min förstföddas uppväxt med en annan kvinna. Delat mammaskapet. Delat mitt barn med henne. Allt har inte varit en dans på rosor och det har funnits tider när vi har varit bättre mammor när vi varit så mycket åtskilda som möjligt. Men om jag skulle välja en mamma till min dotter, skulle jag ändå välja just henne. För svårigheterna till trots, så har vi även fått dela allt det där fantastiska med att vara mamma till samma underbara, älskade unge , med allt vad det innebär! Och jag är tacksam för det de har byggt upp tillsammans, dottern och den andra mamman.

Ikväll har vi mammor fikat ihop. Det händer nästan aldrig. Speciellt inte bara hon och jag. Livet med de totalt sju barnen, tar ut sin rätt, så vårt umgänge brukar begränsas till födelsedagar och annat firande. Men ikväll har vi suttit med varsin tekopp på terrassen och diskuterat män med förbättringspotential. Det intressanta ämnet till trots, var det ändå försvinnande moln som blev den stora snackisen.

Vi är olika, hon och jag, ändå har vi älskat samma man. Nåja, älskar för hennes del, älskat för min del. Och vi älskar definitivt samma unge, hon där förstfödingen min. Ungen, den unga kvinnan, som blivit vuxen under våra vingars beskydd. Och pappornas, förstås. Pappornas vingar likväl som mammornas. Och tillsammans har vi skapat sex fantastiska syskon åt vår gemensamma dotter. Två hos oss, fyra hos dem. Deras yngsta och jag delar födelsedag. Rätt bra inprickat tycker jag!

Så, om ni hittar mig någonstans, liggandes på rygg, eller sittandes stirrande upp i himlen en stilla sommardag, behöver ni inte oroa er! Jag försöker bara få moln att försvinna, för det är ännu en av hennes, den andra mammans, superkrafter, fick jag lära mig idag!

Du kanske också gillar…

4 kommentarer

 1. Emilia säger:

  Fint skrivet! Tack för te och pratstund!
  Även då jag älskar regn, så är det bara att höra av sig om någon behöver få bort något moln! 😛 🙂

  1. Miina säger:

   Tack själv!

 2. Låter så fint att n båda mammori kommer så bra överens med varandra. Och dottern är lycklig som har så många människor runt sig som älskar henne och vill hennes bästa.

  1. Miina säger:

   Tack för dina ord! De värmer! <3

Tack för att du lämnar några ord till mig!