Växthus och grödor

Det allra, allra sista

Det känns som en evighet sedan det var sommar och ännu längre sedan det var vår och jag började så frön som så sakteliga mynnade ut i plantorna som under hösten plockades bort ur växthuset.

Idag har det varit varmare, runt nollan, och det har regnat en aning. Igår var det ännu -16,5 grader under kvällspromenaden med vovven. Den här vintern har känts längre än vanligt och ändå är det ännu långt till vår. Men i dotterns sovrum har de gröna tomaterna som togs in i höstas fått mogna i egen takt och med tiden övergått till övermognad. Så igår tog jag de allra sista små liven och gjorde ugnstorkade tomater av dem. Nu är kassen tom och burken fylld av små läckerheter. Otroligt att så här på andra sidan årsskiftet ha möjlighet att njuta av det sista som växthuset delade med sig av!

Imorgon lovas det +5 grader och de kommande dagarna regn. Det pirrar i kroppen av förväntan vad våren ska föra med sig! Tänk, snart är det dags att börja pilla i jorden igen, att gå från frö till spirande växtlighet. Jag längtar redan, men jag får nog hålla igen ännu ett tag. ”Än är det vinter kvar, säger mor” som man sjunger i ”Blåsippan ute i backarna står.”

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. monica sjöstedt säger:

    Hej!Har just ”hittat” dej,trevligt skriver du!Ska hålla koll i fortsättningen,må bra o sköt om dej .

    1. Miina säger:

      Vad roligt att du hittat hit! Välkommen! 🙂 Ta hand om dig du med!

Tack för att du lämnar några ord till mig!