Bortom det förklarliga

Mina egna ord

Du som har svårt för tarot och annat hokuspokus, kan sluta läsa nu. Du kommer bara att bli irriterad annars och jag är säker på att du kan spendera fredagskvällen på ett trevligare sätt!

Förra sommaren började jag utforska tarot. Jag gillade tanken att få svar om mig själv och min personliga utveckling. Jag har ingen önskan i att spå framtiden eller så, utan snarare ”vad behöver jag fokusera på för att utvecklas som person”. Jag köpte både tarotlek och orakelkort och kände att det verkligen gav mig något att tänka på.

En av dem har jag dock inte hittat hem i och det är Den Goda Tarot. En väldigt populär lek och jag älskar layouten, men budskapen klingar inte rent i mig. Det är som att lyssna på en sångare som inte kan hålla tonen. Så nu har jag börjat om. Från början. Från grunden. Så jag plockar bort det bifogade tolkningshäftet.

Istället har köpt mig ett häfte, nya pennor och steg för steg går jag igenom varje kort. Jag läser på om olika betydelser, känner efter och analyserar. Sakta fylls mitt häfte med mina tolkningar.

Säkerligen är det en och annan tarotfantast och tarotskapare som vänder sig i sin grav, men det blir som jag vill ha det nu. Ord för ord. Bild för bild. Mina tolkningar. Mina ord. Mina egna ord.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!