Skriverier

Inget församlingsval för mig

Jag fick reklam på Facebook om nomineringen till församlingsvalet som snart inleds och gick in på länken för att ta reda på mer. Jag sa redan förra valet att jag ska ställa upp nästa gång, vilket alltså är i år. Jag känner att jag som förtroendevald skulle kunna vara med och förändra och förbättra i frågor som ligger mig varmt om hjärtat och som jag även i kommunpolitiken har fått rätt stor kunskap om och kännedom kring. Eftersom jag idag är förtroendevald i kommunfullmäktige, känns inte steget till församlingen särskilt stort.

Jag började läsa på hur man går till väga för att nomineras till kandidat och kom till listan över jäv.

En person som är anställd i en församling kan inte kandidera i den församlingen.

Ojdå. Jag har ju fått leda kören i en av våra mindre kyrkor nu i två år och trivs väldigt bra med det. Det räknas nog som att vara anställd. Även om kören bara sjunger till påsk och till jul.

Så skulle jag kunna tänka mig att avstå som körledare för att kunna ställa upp i valet? Svår fråga… Nej, inte alls svår faktiskt. Svaret är förstås nej. Jag uppskattar människorna i kören väldigt mycket och jag uppskattar otroligt mycket det vi skapar tillsammans. Jag är ingen utbildad körledare eller har någon som helst slags utbildning inom musik, så för mig är det en ära att ha blivit tillfrågad (snarare uppmanad, eller tillsagd, om jag ska vara riktigt petig) som ledare. Jag är medveten om det en dag kommer en behörig som har möjlighet att leda kören, och då kommer jag att med varm hand överlämna kören i dennes kompetenta vård, men fram till dess är det som ledare i kören jag hör hemma.

Min kandidatur i församlingsvalet började och slutade med att klicka på länken Vill du bli förtroende vald – så här gör du. Hoppas någon annan som brinner för allas lika rättigheter (såväl tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar som pridefrågor) kommer upp på listan så att jag kan ge min röst till hen!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!