EDS, Skriverier

Om assistans och viktig fritid

Och fotona jag utlovade igår! Dem hittar du längst ner inlägget

Att leva med assistent, innebär mycket planering och vardagsmåsten, precis som i alla andras liv. Men i mitt liv innebär det att jag har en begränsad tid där måsten ska rymmas, vilket gör att fritiden nästan aldrig ryms in i min planering. Det är så mycket annat som behöver göras när jag har någon som hjälper mig. Hushållssysslorna behöver utföras, min träning blandat med frisk luft och vila för återhämtning tar upp min tid.

Hon är mina händer.

Här behövde jag hennes händer för att forma ketobollar till mellanmål när energin tryter. Hon rullar, jag ser på. Utan hennes händer, skulle det vara omöjligt för mig att tillverka dem. Tänk då hur viktig hennes närvaro är för tyngre och viktigare göromål!

Jag måste planera mina dagar för att upprätthålla tillräcklig energi för att klara vardagen och i den planeringen ryms sällan fritidssysslor eller umgänge med vänner in. Att bara leva och hinna med vardagen, är mer än nog.

Därför har jag valt att ha en vik.assistent som jag unnar mig att ha ledigt med. När han är på jobb, gör jag ett medvetet val och gör det där jag annars aldrig tar mig tid för. Ser en film, åker på picknick, fotograferar… Det där lilla extra som sätter guldkant på min vardag. Jag väljer då aktivt bort mina måsten. Jag lägger vardagen på paus för en stund.

Igår var alltså en sådan dag. Jag skrev i mitt senaste inlägg att jag inte hade redigerat mina foton från min utflykt med kameran. Därför kommer bilderna här istället. Klicka på pilen i kanten av fotot, för att se följande bild.

Jag valde att gestalta mina känslor i bild och använde därför bilden ovan till höger som grund. Jag satte ett svartvitt lager på och vände bilden, så att det svartvita kom först och sedan färgen. Tänk så olika känslor en och samma bild kan förmedla, beroende av framkallning (redigering)!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!