Skriverier

Stenar och snökristaller

Dagen när allt blev vitt. Fullständigt jätte-, otroligt, megavitt. Tänk att det på ett dygn kan gå från vår med grön mark, rinnande bäckar och fågelsång, till fullständigt vinterlandskap med 20-25 cm snö (om man ska våga tro makens ögonmått som faktiskt alltid brukar visa sig väldigt exakt).

Från gårdagen.

På tal om snö, så var jag till vår lokala butik som säljer stenar/kristaller när det var snö vid rätt tillfälle, det vill säga runt jul. Det fanns en sten där som ropade på mig. Mycket märkligt, eftersom den egentligen inte alls är en sten som normalt tilltalar mig, speciellt eftersom jag vet att det är en konstgjord sten. Men där och då ropade den som sagt på mig och ikväll var det samma sak. Jag kände hur jag verkligen behövde fingra på den och passade därför på att slå upp vad den egentligen står för.

Röd Guldsten är en konstgjord sten av silikatglas som innehåller småkorn av koppar vilket ger effekten av glittrande stjärnor i rött. Guldsten har en energi som är framåtriktad och som hjälper dig nå dina mål. Den röda guldstenen sägs symbolisera ljuset i mörkret och stöttar dig när du känner dig vilsen.

Kanske var det just därför jag behövde den. För ljuset i mörkret. Och för det där målet, som egentligen inte är mitt, men som jag så oerhört gärna vill att ska uppnås. Oavsett, så sitter den som en smäck mellan mina fingrar, och jag njuter av känslan som sprider sig inom mig.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!