Skriverier

Som på den gamla, goda tiden

Det här helgen har gått i kodandets tecken. Förr när man gjorde hemsidor använde man HTML kod och senare PHP och mysql. Nu är det mest de utbildade och proffsen som sysslar med sånt.

Själv använder jag nuförtiden den här plattformen, det vill säga wordpress. Någon enstaka gång går jag in och pillar lite i css-koden, men det är i princip allt.

Men den här helgen har jag fått färska upp minnet i såväl mysql, php och ftp-program. Roligt, men inte helt enkelt. Det har varit en hel del geniknölsgnuggande, frustration och mindre lyckade försök. Tack och lov har svärsonen varit bollplank åt mig och hjälpt mig på rätt. Ingen annan i familjen förstår de här frågorna, varesig barn eller make.

Helgens pillande har påmint mig om hur mycket jag gillar det här och hur givande det är att få fingrarna att löpa på rätt sätt och sedan se resultatet växa fram framför ögonen.

Jag önskar jag kunde hitta något roligt sätt att använda mig av det på som kunde hjälpa andra! Maken föreslog att jag på hobbynivå kunde erbjuda föreningar hjälp, men samtidigt är jag inte säker på att jag har tillräckliga kunskaper. Nå, det lär nog visa sig framöver om det är meningen att ske. Roligt har det åtminstone varit att få vandra längs minnenas allé och få jobba som på den gamla, goda tiden igen. 🙂

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!