Skriverier

Utrensning och ekande tom kalender

Maken gick på semester i fredags och med det behövliga regnandet i helgen, har vi varit effektiva och städat ur vårt förråd och påbörjat röjandet i grovköket. När ”rensa i röran” och feng shui var som mest på tapeten, rensade jag ut massor. Känslan efteråt är magisk! Nu är det svårare att rensa och grovstäda. Jag klarar ju inte ens av vanlig städning hemma, det sköter min underbara assistent, så varför skulle jag klara av något mer avancerat. Men att peka och säga ”spara” eller ”bort” fungerar bra. Och att plocka lite från lådor eller hyllor.

Dock har jag insett i helgen att jag inte har förmågan att stå längre stunder. I vanliga fall har jag märkt det när benen ger vika, men nu märker jag att höften och SI-lederna inte fixar det. Ryggen har tagit mycket stryk i helgen, så framöver måste jag se till att ta det med i beräkningarna. För det här lär ju inte vara den sista regniga dagen när utrensning lockar min själ.

Regnet som kommer behövs. Vi har haft väldigt torrt länge. För mig gör det inget att det regnar. Vi har hunnit njuta så mycket av sommaren hittills och sval luft gör det dessutom möjligt för mig att röra mig utomhus. Visst vill jag gärna att vi ska kunna ta oss ut med båten under de kommande veckornas semester (jag har ännu en dag kvar att jobba på torsdag bör väl tilläggas), men för första gången känner jag ingen press och inget hysteriskt planerande av sommaren och semestern.

Tidigare om åren har de där få semesterveckorna inneburit minutiöst planerande för att få in allt i kalendern. Det har varit sommarjobb för barnen, olika evenemang, nattliga vandringar under den årliga festivalen och besök från släkt och vänner. I år är kalendern tom. De två yngstas sommarjobb ställdes in, även om mellerst haft turen att få vara jobbpraktikant. Sommarens evenemang och den stora festivalen har ställts in och med det har de stora mängderna offentligt drickande bland ungdomarna begränsats. Jag har under årens lopp valt att vandra, medan mina egna barn varit hemma i sina sängar i tryggt förvar, och behövs det även i år, så är jag självklart beredd att vandra. Resor till ön är fortfarande möjliga från fastlandet, men att resa är ingen självklarhet just nu och inga besök hos oss är inplanerade.

Coronasituationen i världen har rensat tomt i kalendern och nu finns det istället tid för eftertanke och ro. Jag har dessutom sett att vi kan njuta av sommaren även under jobbveckorna, tack vare båten. Så sommaren; bring it on, vad du än har i görningen!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. Teresa säger:

    Låter bra tycker jag! Hitta lunken hemma och njuta av små saker. Ibland mycket svårare än det låter.

Tack för att du lämnar några ord till mig!