Skriverier

Halva mitt liv i dina händer

Okej, inte halva ännu, men nästan halva. 19 år av mitt snart 41 åriga liv har vi varit tillsammans. Idag är det 19 år sedan du föll på knä och friade till mig. Vi hade då varit tillsammans i 3 månader och vi väntade vårt första gemensamma barn. Barnet var planerat. Frieriet däremot kom som en chock och överraskning.

Om du hade vetat då vad som väntade oss, hade du då friat den där dagen? Jag tror faktiskt det. En liv med rullstol hade åtminstone inte jag förväntat mig längs livets väg. Jag tror att du hade kavlat upp ärmarna och konstaterat ”det blir att jobba lite då, men det ska vi väl klara av”. Och som vi jobbat, du och jag, ibland tillsammans, ibland på varsina håll, men jobbat har vi.

Jag började vår 19-åriga bröllopsdag med att träna. Som sig bör. Träningen får mig att hålla kroppen i ett läge som fungerar, även om den inte fungerar helt optimalt.

Och du avslutar vår dag med löptest. Kanske inte som sig bör, men det symboliserar dig bra. Fotbollen som var ditt liv när vi träffades, har övergått i domarroll och löpningen är till stor glädje för dig.

Våra enskilda vägar symboliserar så väl det vi har tillsammans. Du är långdistansare i uthållighet, jag är långdistansare i evigt kämpande. Tillsammans är det en oslagbar kombination.

Efter 19 år, sida vid sida, har vi hittat det där som gör oss till dem vi är. Tillsammans och enskilt. Du är min älskade, min älskare, och min goda vän. Du finns där när jag behöver någon som håller mig uppe, och du ger mig utrymme när jag behöver falla ensam. Jag hoppas och tror att även jag är vad du behöver.

Visst finns det fel och brister. Många av mina kände du till och räknade upp redan för 19 år sedan! ”Jag vet att du är envis, att du har ett himla temperament…(och så fortsatte han i ungefär 10 minuter 😉 )…men jag vill gifta mig med dig.”

Så tack, älskade, för att du tog emot mig då, och för att du tar mig för den jag är! För att du kämpar i motvind med mig för att få oss att lyfta och seglar med mig i medvind! Du är den jag alltid behöver och vill ha vid min sida, i med och motgång.

Om jag fick välja igen, skulle jag fortfarande välja dig, älskade!

Du kanske också gillar…

7 kommentarer

 1. Hanna säger:

  Så vackert skrivet och beskrivet! Kärleken alltså!❤

  1. Miina säger:

   ♥️ Tack snälla!

 2. Teresa säger:

  ❤️

 3. ❤❤Grattis till er båda. Du beskriver er kärlek och ert liv så vackert ❤❤

  1. Miina säger:

   Tack, kära du! ♥️

 4. Johanna säger:

  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  1. Miina säger:

   ♥️

Tack för att du lämnar några ord till mig!