Skriverier

Kvalitetstid

Ni vet den där tiden som man unnar sig att bli ompysslad, omhändertagen och känner sig så där lagom lyxig. De tillfällena är inte supervanliga i mitt liv, knappast i någon annans heller. Det kan till och med vara så att jag sitter med lite dåligt samvete, när det finns annat jag egentligen kunde sätta min tid på.

Idag var en sån dag för mig. Inte det där med dåligt samvete, men jag unnade mig att bli ompysslad. Just då, fick jag ett meddelande av en av mina närmsta vänner. Han frågade om jag hade tid att prata. Jag svarade med denna bild:

Hos Salong 16

Till svar fick jag ”Aaaa kvalitetstid” och just de orden gick rakt in i hjärtat på mig! Jag vet ingen annan som skulle uttrycka sig så. En man dessutom! Och nej, han är inte gay. Och ja, det där var rätt klumpigt uttryckt av mig, men jag skrev båda meningarna med glimten i ögat, jag lovar! Och ska jag vara helt ärlig, så hade jag faktiskt inte förväntat mig det ens av honom. Men han fick mig att känna att jag verkligen var värd den där stunden.

Så ja, idag har jag haft kvalitetstid. Jag har klippt och färgat håret. Så skönt att få bli ompysslad i denna pandemi som härjar! Att ha en incidens på över 3000 per 100.000 invånare på två veckor är inget att skryta om. Därför är det extra skönt att få gå till den här salongen där jag är helt ensam under min tid och där jag vet att min frisör gör ALLT hon kan för att absolut inte utsätta mig för ens minsta risk för smitta.

Nu är jag redo att kavla upp ärmarna och orka några veckor till. Och ja, på tal om att kavla upp ärmarna… Det här dygnet bär jag omkring på en 24 h blodtrycksmätare runt armen som kollar mitt tryck med 30 minuters mellanrum. Min kroniska smärta gör att mitt tryck är alldeles för högt, så nu ska det kollas upp att det åtminstone går ner under natten, så att inte hjärtat belastas för mycket. Om inte, ja då får nog sjukvården klia sig rejält i huvudet för att få ner det på mig som inte tål mediciner!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!