Sångfågeln

En försmak av julen – Mediskonsert

(KLICKA PÅ TITELN PÅ LÅTEN FÖR ATT LYSSNA!)

Tänk att jag än en gång haft äran att få delta i en konsert med Åsas individuella sångare. Denna gång ”En försmak av julen”. Med mig hade jag, förutom Åsa; Anna-Lena, Jennifer, Juanita, Olof, Putte och Stefan. Under resans gång och under våra få gemensamma övningar har vi skrattat tills tårarna sprutat och funnits där när någon behövt en axel att stödja sig mot…eller i vissa fall kråma sig mot. 🙂

Jag gissar att det här är min sista julkonsert och det gjorde den extra känslosam för mig. Jag går nu in i min sista termin på individuell sång av min 4-års period. När jag väl kommer tillbaka, vet man aldrig hur min kropp mår och vad jag orkar med.

När det blev tal om julkonsert, sa Åsa till mig att hon hittat en sång för ett bra tag sedan, som hon skulle vilja föreslå för mig. Peter Lundblads, Julgryning vaknar. En sång som jag aldrig hade hört, men som med sin oerhört vackra text gick rakt in i mitt hjärta. Jag är säker på att den här kommer att vara jul för mig under åren framöver. Tack Åsa
(Iggy Strange-Dahl, Erik Lewander)
På piano: Åsa Isaksson. Julgryning vaknar

För 2-3 veckor sedan råkade jag trilla över Vi ska elske i sneen på youtube. En sång som var mycket speciell och som grep mig djupt. Jag mailade till Åsa den lördag kvällen och skrev att jag ville sjunga den följande måndag på min sånglektion. Jag sjöng igenom den och hon sa ”Den här ska vara med på konserten, det visste jag redan när du sände länken.” Och ja, jag är glad att den blev av. Den är verkligen mycket jag. Den norska texten översatte jag till svenska.
(Jørn Hoel, Trygve Hoff, svensk text Miina Fagerlund)
På piano: Åsa Isaksson. Vi ska älska i snön

Min sista solosång. Inför denna konsert ville jag göra Decembernatt. En uttjatad, men ack så vacker julsång som för mig har en mycket speciell innebörd. Jag och Nicke var och såg Peter Jöbackas julkonsert och även innan dess var just den här sången en av mina absoluta julsånger. Jag frågade Åsa om man kunde ha fiol eller cello till denna, och visst, det skulle nog bli jätte fint. Ville jag arrangera den själv, undrade hon? Någon gång ska väl vara den första, så jag tänkte att jag åtminstone kan försöka. Stort tack till Åsa, Jennifer och Anna-Lena som faktiskt kom igenom sången för första gången alla tillsammans för första gången här på konserten. 🙂
(Leonard Cohen, svensk text Ulf Schagerström, arr Miina Fagerlund)
På cello: Åsa Isaksson, på piano: Jennifer Schönberg, sångstämma: Anna-Lena Sjöberg Decembernatt

Stort tack till alla underbara som kom och lyssnade på oss, och ni som deltog i konserten; all min kärlek till er! <3 Det är inte länge till februari när jag hoppas att vi får sjunga tillsammans igen!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!