Skriverier

Morsdag

Så har ännu en morsdag passerat. Vi har saknat far i huset, men haft en fin dag.

Tjejerna väckte mig med sång, paket, nyplockade blommor och frukost på säng. Älskade barn! <3

Här kommer bilder från dagen som varit. Klicka för att se dem i större format!


Turkisk joghurt med nötter samt ost- och skinkrullar.


Te bryggt på eget plockad standmynta. *älskar älskar*


Efter paketöppnandet hävdade tjejerna bestämt att på morsdag får mamma spela DS. Kan säga att tjejerna slutligen vred sig av skratt medan jag försökte få den förbaskade Mr Mario att hoppa åt det håll jag hade tänkt mig. Landade oftast mitt i hålen om man säger som så…och det TROTS att hela jag kastade mig handlöst åt rätt håll!


Det första jag såg var en gullviva i morse. Medan Julina städade undan frukostförberedelserna, plockade Moalie och Natalie denna bukett åt mig.


Efter frukosten tog jag mig några minuter sittandes ute på altan och njöt av fågelkvitter och solstrålar som dansade på tårna.


Solstrålarna fick även dansa på denna bleka näsa. Jepp, nyvaknad och ofixad. That’s me.

Dagen fortsatte med lite nytta bland nöjet, så städande och tvätt stod på att-göra-listan. Att-göra-listan brukar vanligtvis maken få sköta, men eftersom han tillbringat dagen i Åbo, tyckte jag att jag kunde dra ett litet strå till stacken. Eller så var det kanske så enkelt att ensamheten smög sig på och tiden gick snabbare med hjälp av den där listan.

Vid 3-tiden ropade vi in mamma till oss. Tjejerna ville överraska henne, så vi framförde ”My heart will go on”. Jag på piano, Julina på gitarr och Moalie och Natalie på fiol. Mor min ansåg sig ha applåderat så bra att hon ville ha ett extranummer. Moalie sa ”jag vet!!” och plockade fram Tutskovin polka. Julina letade fram ackord på gehör och Natalie tyckte sig kunna ta andras stämman på fiol medan Moalie tog första. Helt ogenomspelat tidigare, aldrig övat (ja, Moalie hade ju då spelat första stämman förr), men det gick som en dans. 🙂 Trollungarna mina!

Vid 4-tiden knallade vi iväg till mor och far och åt middag där bestående av grillmat. Jag, mamma, pappa och mina 3 tjejer. Premiärmiddag ute på deras terass i solen, jag invirad i en filt medan de andra njöt av vårsolen. 🙂 Antar att ansträngningarna från idag har fått mig lite frusen.

Efter middag och dessert fick tjejerna sin vilja igenom, som de önskat sig hela dagen; Bollen är sparkad!


Julina: ett, två, tre, fyra…


– Nu kommer jag!!


Min kära mor… 🙂


Första hittad.
– Kom och rääääädddda miiiiig!!!


– Mommo är hittad, kommer springande!!


Nattis tur att leta. Istället för att sparka iväg bollen, blev det räkning för att alla skulle ha en bra chans att gömma sig utan att letaren skulle hinna se vart alla tog vägen.


När Julina blev hittad, tyckte hon att hon kunde låna kameran en stund och föreviga den frusna kamerakvinnan i stolen mitt på gården…


Jag lovar, jag HADE faktiskt fixat håret ett varv idag, men blåsten tyckte jag passade bättre i en annan frisyr.


Skrattar bäst som skrattar sist, min käre far! Snart är det din tur att leta!


Nattis hinner först!


Hm…vad är det för färgglatt bakom busken…?


IIIIIIIHHHHHH!!!! Vem hinner först? Moffa eller Ninni? 😀


– Hjääääääälp!!!! Moffa koooooooommmmmmeeeeeeer!!!!


Men den här gången går Julina bet!
– Julina är upphittad, bakom lekstugan.


– Näääää, du fuskar!! Du såg bara min skugga!


Moffa i full fart, Nattis efter i minst lika full fart!


– AAAAAH!!!!


Kämpa, kämpa, Molle! Låt inte moffa vinna!


Nästan framme!

Ja, så nu sitter jag här. Nöjd med dagen som varit, men saknar maken min. Tystnaden har lagt sig över Solängen och ensamheten kommer smygande. Tack för alla varma ord vi fått under dagen och tack för att ni finns där! Jag ber att svärmor ska få en fridfull natt.

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. säger:

    Vilka rara tjejer du har 🙂

Tack för att du lämnar några ord till mig!