Skriverier

Besök av kexet med kids

I torsdags fick jag en fråga om när färjorna går av en Norrköpings tös. En halvtimme senare hade hon bokat färja, rusade runt som en dåre och packade, helt oplanert, för några dagar hos mig. Kidsen henens var på dagis. Mannen kallades hem från jobb för att slänga i barnbilstolen. Skolflickan brädde smörgåsar. Och jo, de hann!!

På fredag var jag tvungen att vara på jobb några timmar eftersom far min hämtade varor från Sverige, så butiken stod tom. Under tiden underhöll maken dem. De skrinnade på Islandia och gjorde ett kort besök på mitt jobb. Sen via butiken för att ha något att laga middag av.

Väl hemma igen njöt vi av middag tillsammans och när barnen hade somnat för natten satt jag och Annika uppe och shitchattade halva natten. Vi spelade tydligen spel oxå. Men väluppfostrad som jag är, så jag självklart till att gästen fick vinna.

Följande dag tyckte vi att svenskarna måste få testa på lite skidåkning. Sagt och gjort. Vi packade oss iväg till Breidablick och skiddagen som ordnades av frititdsledaren i vår kommun.


Moa iväg på Moalies skidor. I början gick det lite knaggligt, men efter ett hittade hon knixet.

Medan Moa skidade med Moalies skidor, skidade Julina och Natalie iväg med fritidsledaren på 2,5 km runda. När Moa kom tillbaka gav sig Moalie iväg efter de andra…själv. Jag ringde dock och förvarande min man som var med de andra tjejerna, att minstingen måste plockas upp på vägen så att säga.


The long and winding road…


Medan vi väntade tillbaka tjejerna, åkte de andra pulka. Här skickar Annika iväg Anton ner för backen.


Annika undrar nog om det finns hopp om en bättre morgondag… Kan inte förstå vad hon hade i alla drivor att göra! 😀


Här kommer Julina tillbaka.


Strax efter kommer Natalie.


Maken fick Moalie övertalad om att vända när de mötte henne i skidspåret och här kommer då även hon i mål.


Här är det paus med varm saft och korvgrillning.


Efter korvgrillningen lånade Ida skidorna av Julina så att hon och Natalie kunde skida en bit tillsammans.


På väg tillbaka kom de ikapp Moa. Natalie agerar första hjälpare.


Tjohoo, Ida svingar sig ner för vallen. 🙂 I bakgrunden jobbar Natalie vidare för att få Moas skidor på rätt.


Hemma igen ställde jag mig vid spisen under vägledning av Annika, medan Nicke vilade i sängen med Anton framför Pippifilm.


Efter middagen hann Ida med lite mer vovvegos.


Julina underhöll Anton medan Annika bar ut alla väskor till bilen.


Måste ju lägga in några bilder på kexet mitt oxå. Nu var jag väl snäll när jag valde bilder när du hade fixat håret, Annika? 😉

Avslutar med bilder på tjejerna. Trollungarna våra!


Ida och Natalie, våra 2002:or.


Ida, Natalie och Moalie.


Moa, Ida, Natalie och Moalie.


Moa och Moalie.

Tack, Annika och barnen, för underbara dagar!

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

 1. Christina Dahlin säger:

  vilka trevliga bilder och så mysigt skrivet, förstår att de trivdes hos er. Kram mamma/mormor Christina

 2. säger:

  Åh vilken massa fina bilder 🙂
  Jätte kul att få se!!

  Tänk så stora de är våra 02:or <3

  KRAM!
  /Jessica

Tack för att du lämnar några ord till mig!