Skriverier

Lillajul och lilla Helmi

Vi har haft en fin lillajul.

Vi började morgonen med att åka till lillajulmarknaden i Sund. Svalde stoltheten och tog kryckorna med mig och det var nog helt rätt gjort. Underbart väder, kallt och lätt snöfall. Julstämningen låg som en gyllene skimmer över hela Jan-Karlsgården. Massor av människor, fina marknadsstånd, underbara Tomten som barnen lämnade sina önskelistor åt och för en gångs skull snö istället för slask att traska runt i. 🙂


Dålig bild, men finaste tomten vår satt och tog emot önskelistorna. Vid sin sida hade han ljuslyktan han fick av oss för 2 jular sedan, lyktan som min morfar har gjort.

Väl hemma hämtade Nicke och Natalie lillajulgran medan jag hängde upp julgardinerna och hängde upp julstjärnorna. Tänk att det ska ta sån tid att stryka och byta gardiner! Helt sjukt! Nicke åkte till stan för att hämta en av mina bästa vänners brorsdotter med kompis som varit här på Åland och praktiserat, Marie och Lotta. Vi fick precis upp julstjärnor och gardiner tills de kom hem till oss.

Vi åt middag tillsammans med tjejerna, mina föräldrar och min gosiga brorson Milian och efter middagen blev det glögg och pepparkaka. SEN var det äntligen dags för lillajultomten att banka på dörren och lämna en kass med julklappar!

Alla barn fick självklart ett litet paket, även de stora barnen Marie och Lotta. 😛


Milian fick hjälp av mor min att öppna sitt paket. Kan säga att jag är glad att han tog boken med sig när han gick! Jäklar vilket oljud djuren förde! 😀

Men det allra finaste med hela lillajulen var ju ändå att lilla Helmi (hennes namn betyder pärla på finska) äntligen kommit till världen! 3990 gram och 52 cm lång. Stort grattis, Thias och Anna, till er underbara tjej och välkommen till världen, fasters prinsessa!


Den stolte fadern med sin förstfödda, endast en halvtimme gammal.


Är hon inte söt som socker, så säg! Lilla gos, vad vi längtat efter dig! Ska bli så underbart att äntligen få hålla dig!

Avslutningsvis vill jag skicka mina varmaste tankar till min underbara vän som haft en tung dag med begravning och med ytterligare en begravning framför sig. Jag hoppas du vet att jag alltid finns här för dig, i själ och hjärta, även om jag inte kan vara vid din sida. Skulle jag kunna, skulle jag lyfta alla bördor från dina skuldror, om så bara för en hundradels sekund! Lav ju!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!