EDS

Tidningsartiklar och tumult

De senaste dagarna har varit omtumlande. Jag har varit med i våra båda tidningar om min sjukdom Ehlers-Danlos syndrom och har fått väldigt fin respons. Artiklarna finns här: Nyan och Gamlan.

Jag har fått kontakt med 4 andra EDSare (2 med diagnos, 1 som haft diagnos och 1 som så väl kände igen sig) och väldigt många som hört av sig och kommenterat sjukdomen och artiklarna! Det känns verkligen som om det här öppnar upp dörrarna för andra där ute.

Men visst har det kommit även negativt. En av kvinnorna i artikeln är arg och påstår att jag är falsk, opålitlig, bestämmande och att jag hetsat tidningarna mot varandra. Först blev jag arg för att hon kunde ljuga så rakt upp i ansiktet på mig och påstå att hennes påstående kom från en annan källa än den jag ifrågasatte. Jag menar, den info som hon förvridit kände endast min man och en gemensam vän till. Jag tror knappast att hon varit i kontakt med min man och den andra blånekar hon att hon hört det från. Eller som hon skriver ”*pip* har inget sagt alls. Det finns andra!”. Ja visst, min man. 😀

Så, summa summarum, det har varit fantastiskt att få göra artiklarna. De har redan hjälpt andra och jag är tacksam för den respons jag fått. Jag har lärt mig vem man kan lita på i gruppen och vem man ska bita sig i tungan när man pratar med. Jag har lärt mig vilka människor som jag se som luft; acceptera och låta obemärkt gå förbi, och vilka jag kan ha något utbyte av rent personligt.

Så kan det gå ibland.

Nu blickar jag framåt och ser verkligen fram emot nästa EDS träff. Dels ska det bli intressant att se hur uppenbart kvinnan kommer att motarbeta mig, dels ska det bli helt underbart att träffa de nya EDS & HMSarna!

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. Pernilla säger:

    När man minst anar det får man veta vilka som är ens riktiga vänner. Det är bara att sålla bort dom som inte är riktiga vänner. Man ska inte ödsla krafter på ”skit”.
    Kram!

  2. Måste vara guld värt att ha en sån grupp människor att dela det jobbiga med, som verkligen förstår hur det är. Hoppas verkligen att du kan strunta i dom negativa vibbarna folk avger, det är bara energidränerande!

    Kramar till dig vännen <3

Tack för att du lämnar några ord till mig!