EDS

Hösten är här

Jag överlevde helgen med bihålarna, med bravur dessutom! Stinas och min debut i utställningsringen (förutom 3 inofficiella) resulterade i hennes första Cert och dessutom blev hon BIR (Bäst i Rasen)!! Bättre än så kan en heeler inte komma i en internationell utställning eftersom rasen inte är FCI-godkänd. Här finns bilder.

Jag är fortfarande hostig och känner av bihålorna, men det värsta borde vara över nu.

Utanför fönstren viner höststormarna och mörkret faller tidigare och tidigare. Temperaturen kryper lite närmare nollsträcket hela tiden. Just nu ligger den på 7 grader och klockan är 8. När solen lyser och man får sitta i lä är det oerhört skönt. Igår när jag åkte från jobbet satt Kari och njöt på ”vår” altan utanför jobbet. Det var så himla varmt och skönt. Hemma hoppades jag hitta en lika skön vrå, men vinden nådde mig överallt och jag frös så jag skakade. Ja, så kall är vinden just nu och hösten har kopplat sitt grepp. Man känner nästan vintern knacka på dörren, väldigt svagt fortfarande, men antydan finns där i den kalla vinden.

Jag har fortfarande sämre dagar, men sakta men säkert känns det som om de bra dagarna blir fler och de sämre färre. Psyket börjar läkas igen. Ångesten ligger fortfarande på lur, men den blir inte lika ohanterlig när anfallen kommer. Kroppen börjar vänja sig och acceptera den och då minskar anfallen i antal och styrka.

Kroppen mår lite bättre just nu tror jag. De senaste veckorna har jag varit i en svacka. Värken har funnits där igen och speciellt då den där molande mjölksyran och smärtan i benen. Just nu känns det som om det är på väg uppåt igen.

Alla svackor finns alltså kvar fortfarande från EDSen, men svackorna blir inte lika djupa, smärtan blir hanterbar och inte olidlig, svackorna blir inte lika avgrundsdjupa. Förmodligen för att jag äter LCHF och är i bättre skick i kroppen än tidigare.

Läkaren sa när jag fick min diagnos ”Var medveten om att du bara blir sämre och sämre.”, men jag håller inte med. Visst kommer det mycket som försämras, men det finns även väldigt mycket som kan hållas på samma nivå, eller blir aningens bättre. Det gäller bara att fokusera på det som känns bättre och ha en positiv inställning så blir livet bra mycket enklare att leva!

Och kom ihåg! Det är alltid när det är som mörkast som stjärnorna syns allra bäst!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. Pernilla säger:

    Hej vännen!
    Jag tror att många av oss med olika ”värksjukdomar” har vart sämre nu en period. Jag har haft en tid och har fortfarande mycket värk just nu. Men vi tar oss igenom och kommer ut på andra sidan! Kramar!

Tack för att du lämnar några ord till mig!