Skriverier

Projektens stora dag

Idag har det påbörjats projekt på Solängen. Började dagen med att bli väckt av Moalie kl.9.15 som sovit över hos mina föräldrar. Moffa tyckte tydligen att vår sovmorgon skulle vara slut så han fick börja hugga ved. Första projektet som påbörjades var mitt stora sommarprojekt, det vill säga måla om lusthuset. Eftersom vi fick köpte mina föräldrars gamla, har det stått gulmålat. Själv vill jag ha det rött som huset vårt, så det är bara att ta tag i det och få det gjort. Bättre sent än aldrig så att säga. Insåg dock ganska snart att maken kommer att få ta över när vi kommer till finliret av de vita listerna.

Nästa projekt påbörjades egentligen för några dagar sedan när jag tömde köksskåpen för att få mer utrymme. Allt bars upp på vinden för att inom kort läggas in i garderober där uppe. Garderoberna måste dock snickras till först och för att få dem snickrade måste vi reda upp på vinden. Sagt och gjort, sakta men säkert börjar det se ut som folk där uppe!

Ikväll har det efterlängtade regnet kommit till Åland. Mina växter skriker efter varje liten droppe regn de kan få och jag hoppas verkligen att det ska fortsätta ett tag till, även om det ser ut att klarna upp. Eftersom det är vattenbrist i kommunen går det inte riktigt att vattna som vanligt, och därför är det bara att hoppas på ett rejält regnoväder.


Regnoväder i all sin ära, men detta åskoväder får hemskt gärna missa Åland rejält! Så regn, ja tack! Åska, nej för fan!

Nej, nu har det börjat smälla på vinden igen. Gissar att maken är tillbaka med nytt virke. Annars är det obehöriga odjur på framfart! Båda fenomenen påkallar min uppmärksamhet, så det är bäst att avsluta här vid datorn och kravla sig upp för vindsstegen för att göra lite nytta.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!