Skriverier

Bilduppdatering

Länge sedan sist, men här kommer nu en uppdatering i bilder.

Midsommar firades på traditionellt sätt med lövbindning på förmiddagen och stångresning på kvällen. Och nej, ingen SÅN stångresning, Anna-Karin! 😉 Vädret var allt utom sommarväder, men humöret var på topp! Julina firade hos sin pappa.


Här är en del av lövraderna som skulle bindas under dagen av många villiga händer. På bilden är vi dock lite utspridda med lövrivning, lövbindning och uppbindning på stången.


Natalie och jag lövade tillsammans medan Nicke hade hand om Moalie och min barndomsväns dotter, Sofia. Jag hade svårt att sitta på knä, därför fick Nicke rycka in.


Efter ett tag kunde Natalie själv sköta bindandet och Moalie stack in löven. Mina stora prinsessor!


Här börjar lövraderna komma upp på stången.

Efter lövbindningen åkte vi till Vårdö där mor och far var på en camping med husbilen. Jag var rätt slut vid det laget och fick lov att ta en tupplur efter middagen.


Så var då kvällen här. Nicke, Natalie och Moalie bar egen krona i kronprocessionen.


”Midsommarstången mot aftonröd sky reses av villiga händer” ur Ålänningens sång.
Med midsommarstången på plats, drog jag och pappa ringdansen. Vi får väl se om jag orkar även nästa år, eller om det får bli stolsdans.

Med midsommaren bakom oss och Nickes semester kunde ta sin egentliga början, kom även sommarvärmen. Vi har 27-33 grader och strålande sol. Helt underbart!


På Knegarn har vi hittat en hängmatta av fallskärmstyg. Här njuter Freja och jag av tystnaden. Man kan somna väldigt fort i en hängmatta…


Vi har tillbringat tid på min favoritstrand; Bamböleviken, 2 km från oss. Hopptornet har inte tjejerna kommit till än, och ska jag vara helt ärlig så gissar jag på att det är Moalie som kommer att hoppa först. 🙂


Moalie kan sitta i timmar i strandkanten och filosofera.


Vi har satt upp tältet på gården för tjejerna att leka i och självklart ville tjejerna sova där själva. Hur tror ni det gick?


Jodå! Väl nerbäddade gör de ett tappert försök…


Klockan 8 nästa morgon är de så här glada efter att ha sovit helt själva i tältet! Fantastiskt tuffa brudar! Själv hade jag utan tvekan stormat in på kvällskvisten! 🙂

I lördags tog vi husbilen och åkte ner till Eckerö, Degersand, för att provsova innan vi sticker iväg till Närpes nu på fredag.


Sådan mor, sådana döttrar. Det är mysigt att kura i solen efter kvällsdoppet innan läggdags!

Här kommer ett axplock av vyer från campingen. Håll till godo!


Sandslott


Kvällssolen gjorde havet magiskt. Underbara brytningar och skiftningar.

Med de bilderna avslutar jag min uppdatering. Ha en skön sommar! Vi åker som sagt på semester 3 juli och är åter hemma på ön 12 juli.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!