Skriverier

Sommaren har officiellt startat

Vi har haft ett underbart väder nu sedan i fredags, och då menar jag verkligen SOMMARdagar. Dessutom har mitt liv vänt åter. I torsdags var jag nämligen till stan och köpte mig ett Back-on-Track höftbälte. Det ger sånt otroligt stöd och smärtlindring att jag verkligen känner att jag kan börja leva igen! Smärtan är minimal och jag kan gå helt utan stöd och utan att behöva stanna upp p.g.a. smärta. Man måste ha upplevt det helvete jag genomlidit under dessa veckor och sedan fått uppleva smärtfrihet för att förstå vidden av denna fantastiska känsla, men tänk underbart x 10.000! 🙂

I fredags hade Natalie och Moalie dagisavslutning. De ska gå 1 vecka till, men sen är det sommarlov för hela slanten!

Älskade Natalie till vänster som slutar dagis för att börja skolan i höst. Mammas lilla troll! Moalie till höger, här klädd i en JÄTTEnäbb för att gestalta kråka, börjar 5-års verksamheten (förberedelse för förskolan) i höst. Kan inte förstå hur mina småttingar kunnat bli så stora så snabbt!


Kram och glad sommar, dagispersonalen!

I lördags var det om möjligt ännu varmare. Tjejerna höll på att stekas här hemma, så vi slängde fram vattenspridaren i väntan på Julinas pojkvän som skulle komma på besök. Pojkvännen fick för övrigt extra poäng av mig eftersom han berömde min mat med ”Underbart gott!”. 🙂

Mammas busungar!


Trots värmen snöade det massor hos oss. Titta bara vid den gamla piltavlan t.ex., eller till höger i bild mot tallen. Snön var ju inte snö då förstås, utan flygande maskrosfrön. Hujedamej! :S


När Julinas pojkvän varit hos oss någon timme, åkte vi ner till Bamböleviken. Julina tjöt i högan sky när pojkvännen satte fart efter henne i vattnet. 🙂 Sommarkänslorna kastade sig över mig. Nu är det sommar!


Ingan kan se så genuint lycklig ut som Moalie. Älsklingen min!


Efter att ha blivit hotad med att bli i slängd av pojkvännen, doppade sig Julina till slut och ser man på, det var ju riktigt varmt bara man kommit i! Min underbara dotter!


Hu, så kallt! Natalie var LÄTT skeptisk till att det verkligen var varmt i vattnet. Nä, tack, det räcker bra med att bada benen, sa hon. Sötnosen min!


Även darlingen var med, men honom var det svårare att lura med ut i vattnet. Sådan dotter, sådan far? 🙂


Till slut vågade dock Natalie doppa sig, men det gjorde hon precis i strandkanten, så pass att vågorna knappt täckte ryggen.

Eftersom jag mått så bra den senaste tiden fick jag plötsligt för mig att jag ville sy igen. Sagt och gjort, jag sydde en strandklänning i baddräktstyg, utan mönster och utan modell och den blev faktiskt superbra tycker jag!

Draperad fram. Och nej, den är inte snedsydd vid axeln, det är jag som står tokigt. Man spänner med ett knytband under bysten till önskad storlek och knyter i ryggen. Och nej, inte heller ryggen är snedsydd, jag tänkte bara inte på att dra den rakt innan fotograferingen och sånt där ser ju inte karlar. 😉


Söndagmorgon och tjejerna äter frukost på lilla altan. Mysfaktor 10!


Även denna dag blev en stranddag och tro det eller ej, men jag tog mitt första dopp för året! Varmt var det, så nu är strandklänningen testad och godkänd! Här är jag och Moalie på väg att försöka få bort några ton sand ur hennes simkläder.

Innan stranden lyckades Natalie slå ut en framtand med sitt knä. Som tur var skulle den ändå ut, så det var ingen större skada skedd, men ont tog det förstås. Lillstrumpa! Efter stranden blev det en lätt middag innan Nicke åkte på fotboll. Själv satte jag mig vid symaskinen och sydde klart mina nackkuddar till hammocken. Glömde ta kort på dem idag, så ni får komma hit och pröva dem istället. 😉

Kvällen har jag tillbringat med att ta ut mig totalt och fullständigt. Jag har rensat mitt land med liljor och slitit bort allt gräs runt mina buskrosor.


Maken har fräst upp ett större land åt mig öster om bärbuskarna och det jag tidigare haft som grönsaksland. Stort, härligt och…oj, shit, mer ogräs i framtiden. :S


Har rensat bort allt gammalt ur ”lilla landet”. Uppe i högra hörnet ser man det nya. I lilla landet kommer jag att ha kvar mina jordgubbar och smultron. Ska även så ruccola, spenat, rädisor och låga ärter där.


I nya, stora landet har jag idag satt potatis, sått isbergssallad, ärter och morötter. Ska bli spännande att se om det passar potatisarna bättre här än i den leriga jorden bakom växthuset.


På tal om växthuset, så har jag planterat även det ikväll. Till vänster står mina 10 majsplantor. Rakt fram, intäkt, döljer sig en gul plommontomat och till höger, intäkta, döljer sig mina 2 gurkplantor. Har även en ampel med körsbärstomat som hänger uppe vid huset.


Avslutar med två bilder av fantastiska blommor. Mina ljuvliga mörklila/vitkantade tulpaner blommor så oerhört vackert just nu. För en vecka sedan kom mamma med ett träd åt mig. Hon kunde inte motstå att köpa en magnolia åt mig när hon själv var och handlade blommor. Oj, så glad jag blev! Den blommor så vackert nu och doftar helt underbart! Detta är en Rosenmagnolia som bär på mörklila knoppar som slår ut i 12 cm i diameter stora rosalila blommor. Doftar så fantastiskt! Jag drömmer om att kunna sitta på altan och berusas av doften om några år när trädet växt till sig lite mer… *drömmer mig bort*

Och den drömmen får avsluta mitt inlägg. Ta hand om er alla där ute!

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. milla säger:

    ojojoj så härliga bilder på er…ja får såå drygt!!!längtar tills i sommar då vi kommer dit. å nattis e så sööt då hon knappt vågar bada;) känner igen mej där, jag var ju alltid en badkruka som du försökte lura ner i de kalla vattnet;)

    kram å må så gott…

  2. säger:

    Åh ni har också haft det mysigt i helgen och njutit av sommaren ser jag! 🙂 Jättefina bilder, tack för titten! Kramar!

Tack för att du lämnar några ord till mig!