Skriverier

Morsdag och friidrottstävling

I onsdags, 6 maj, hade tjejerna säsongens första utomhus friidrottstävling. Det var 60 m, spjut och längd för alla 3 (Moalie gick dock i strejk och sprang bara 60 m) + 60 m häck för Julina.


Julina i mitten. Hon tycker det är kul att tävla och träna, men vinnarskallen lämnar hon helst hemma. 🙂 Istället för att ge allt så löper hon istället leendes hela vägen.


Natalie däremot (i röd tröja)ger allt. Här springer hon mot en kille som är 1 år äldre (i blå tröja).


Väl i mål har avståndet ökat ytterligare mellan Natalie och killen. Långt efter kommer Moalie stort leende! Är man 3-4 år yngre och springer i samma klass, får man räkna med att kommit halvvägs när de andra är i mål. 🙂

Allt som allt gick det bra, trots halvkyligt väder och trötta barn. Första tävlingen är avklarad och alla tjejer var nöjda med sina resultat.

Igår var det morsdag och jag väcktes med kaffe på säng. Nåja, väcktes och väcktes… Jag låg kvar i sängen och väntade. 🙂 Kaffe kan jag inte heller skryta med eftersom jag inte dricker kaffe. Däremot fick jag en STOR mugg oboy. Maken hade satt upp flaggan och plockat vitsippor. Älsklingen min! Av Natalie och Moalie fick jag fina halsband som de gjort på dagis med sina namn på. Av Julina fick jag en fin tavla där hon skrivit mitt namn och en beskrivning av mig för varje bokstav i mitt namn. Gullungar! Maken hade dessutom köpt en blodtrycksapparat åt mig eftersom läkaren bestämt hävdade att jag måste hålla koll på mitt tryck. Maken hade funderat ut det helt själv och jag måste säga att jag är imponerad av att han lyssnade så nog hos läkaren och dessutom tog eget initiativ. Blodtrycket är ju så mycket mer rättvisande när man sitter hemma i soffan än när man är stressad hos läkaren.

Dagen spenderade jag i lathetens tecken. Så himla skönt att bara slöa och smyga omkring i huset utan en massa måsten. Middag åt vi hos mina föräldrar tillsammans med min äldsta lillebror med sambo och bebismage. Jag hade bakat tårta som tjejerna garnerat och pappa fixade kött, fisk, sallad och potatismos. Mumsigt gott!


Det regnade och var sol om vartannat. Denna vackra regnbåge ramade in Solängen. Bilden är tagen från mina föräldrars trappa, upp mot vägen. Ser ni den lilla ”pölen” på åkern? Det regnade lite natten innan…

Kvällen spenderade jag sen på Travbanan och tränade agility med Freja och Stina. Trött som tusan och hängig i kroppen, men ack så härligt att se vovvarna njuta så och ha kul!

Ikväll är Nicke på möte, tjejerna ser på tv och ska snart i säng. Tänkte att jag skulle läsa med dem alla var för sig, men nu veti gudarna om det blir nåt. De har lyckats fresta mina nerver på bästa sätt. Undrar hur de alltid kan känna på sig när man är som mest stressad eller har som mest ont. Då är det som om de bara MÅSTE testa har mycket mamma klarar av innan hon smäller av. *suckar lite* Nåja, det är bara att ta ut den där sista lilla gnuttan energi som egentligen inte finns och ge dem en mysig avslutning på kvällen. Själv tror jag att jag ska börja pyssla med en ny layout på hemsidan ikväll. Känns som ett bra terapiarbete.

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. säger:

    jag tycker typ evolutionen borde gjort så att när mamma/pappa är trött så är barnen glada och nöjda (ej skriker/gnäller) så man tex ej kastar ut dem i snön/skogen/annat:D märkligt det där att det ej är så:) ha en fin kväll!

  2. säger:

    Vilken fin mors dag du haft iallafall 🙂 Dina döttrar verkar så himla söta och charmiga 😀 Kram!

Tack för att du lämnar några ord till mig!