Skriverier

Valpbus

Imorse hade vi två tranor spatserandes på åkern brevid oss. Självklart måste jag ut och ta bild, fast de jäklarna drog sig mot skogsbrynet när jag kom farande, för att sedan knalla tillbaka till utgångspunkten när jag stängt dörren om mig med mig själv på insidan av huset. *grr*


Två är okej, 150 tranor som tänker landa (som vi hade i höstas) på vår gård är dock INTE välkomna! 🙂

Medan Natalie och Nicke var på fotbollslekis (Nicke som ledare), åkte jag och Moalie in till stan för att handla såjord. Min var nästan slut och jag hade en hel hög med fröpåsar som skrek högt efter mig. Sen åkte vi ut till fammo och faffa (Julinas farmor och farfar) där vi träffade Julina med hennes pappa och småsyskon. Vi hade med oss Freja för att hon skulle få busa lite med fammo och faffas valp, Fanny. Fanny är en tjuvparning mellan (från början min) papillonfröken Nikita, 9 år, och grannens blandras (vallhund, labrador och spets tror jag) Chip. Hon föddes i mitten av november och är en jäkligt busig tjej när hon väl övervunnit den första blygheten. Det tog en halvtimme, upp emot tre kvart, innan Freja fick Fanny upptinad. Men sen…!


”Jag kommer och tar dig!!”


Snacka om att de höll igång!


”Man blir trött av att leka yrväder, men om vi ligger still här kan vi nog tugga lite på varandra ändå…Eller hur?!”

Efter allt bus hos fammo och faffa, packade vi in barnen i bilen och den totalt slutkörda hunden i bilen och åkte till min lillebrors bygge. Där hade vi picknick med lillebror och sambo + svägerskans syster med sambo. Vi åt rostbiff med potatissallad. *mums* Passade på att gräva upp lite blåsippor som jag ska plantera här hemma. Jag har varken blåsippor eller vitsippor på tomten nu nämligen.

Väl hemma igen sådde jag mina frön i den nyinköpta såjorden. Nicke passade på att smyga ut på gården och fotografera våra kära vänner bambi x 4. De har ingått ett muntligt avtal med våra hundar som lyder ”håll er på er sida om tomten, så håller vi oss på vår”, vilket innebär att hundarna står på vår sida om tomten och rådjuren på den andra. De tittar på varandra ibland, men mest för att se om den andra fått några nya grå hårstrån verkar det som. Jaja, kanske Freja fattar att man kan jaga dem när hon växer upp, så vi skulle få dem liiiite längre bort från oss.


Bra jobbat, älskling! Snyggt fotat!

Nu sover barnen. Freja är inne i andra andningen, så jag gissar att hon antingen kommer att ha svårt att varva ner inatt för att hon är så övertrött, eller så stupar som en fura. Antingen eller.

Själv ska jag snart slänga mig i soffan och knäppa på tvn tror jag. Tänk, det är lördagkväll! Ännu en härlig helgdag framför oss.

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. säger:

    åh ni har åxå rådjur som grannar:)

  2. säger:

    Vi har också rådjur, dom äter upp mina pärlhyacinter … morr

    Mysigt med valpbus och härligt att läsa lite flera rapporter från dig!

    KRAM

Tack för att du lämnar några ord till mig!