Skriverier

Vårdag på Solängen

Igår låg jag i kroppsvärk under täcket på soffan. Freja sussade sött tillsammans med mig.


Min älskade sötnos!

Jag vaknade inatt av hög feber och en fruktansvärd kroppsvärk. Fy fasen säger jag! Imorse hade febern gått ner, men först framåt eftermiddagen blev jag till människa igen. Jag missade t.o.m. min sånglektion. 🙁 Det säger en del om hur kracklig jag kände mig. Anyway… När jag hämtat småttingarna från dagis (Julina var på besök hos en vän), kände jag att jag måste göra något för att hålla mig igång, så jag slängde ihop en GI-kaka. Lovar att lägga upp receptet senare.In i ugnen!


Den blev riktigt god! Inte så där sliskigt söt som kakor ofta är. Natalie tyckte den smakade för lite (läs smakade för lite socker) och Moalie var inte så där jätte förtjust, men Julina tyckte den var god.

Vi har haft en helt fantastisk vårdag idag! Det har varit underbart varmt och skönt, även om solen gömt sig bakom ett tunt molntäcke, eller soldis, vad man nu ska kalla det. Alla djur har varit helt betagna i att vara ute och stackars jag har fått njuta av det fina vädret mycket mer än jag skulle ha gjort om jag inte haft djur. Utan djuren hade jag legat inne under täcket och blivit bara sämre och sämre! 😀

Allt bus ute på gården sköttes idag av vovvarna själva. Jag satt som en drottning, en emlig sådan, på min stol med filten virad runt mig i flera lager.


Kom igen, Emmi! Jag vill busa!! (Notera Frejas frenetiska svansviftande!)


Okej, då testar vi med Rina istället då!


Rina – ”Kom igen, Matte! Kom och kasta boll med mig!”
Freja – ”Den där bollen SKA jag ha!!”


Freja – ”Jag SKA ha den, sa jag juh!! Ge hit!”


Efter lite kämpande lyckades hon till slut och efter att ha jobbat ett tag…ett ganska långt ”tag”…fick Freja till slut så pass bra tag om bollen att hon kunde rusa iväg med den. 🙂

*pust* Vad skulle jag ha gjort idag utan mina älskade stora vovvar? De underhöll den lilla prinsessan riktigt bra medan matte tyckte synd om sig själv!

Dagens lärdom – använd kort slutartid när du ska fotografera hundvalpar! *grr*

Du kanske också gillar…

5 kommentarer

 1. säger:

  Myys!! Va härligt ni verkar ha haft det. Sköt om dig så att du snart är bättre. Du sa ingenting om din värk när vi pratade … Du … Du måste berätta för mig så att jag kan få trösta lite!

 2. Huff, skønt att du blev bättre så pass fort ändå!

  Søt hundvalpen är 🙂 !

  ((Kramar))

 3. säger:

  Härliga bilder på på era fina hundar 🙂

  Kramar!!!

 4. säger:

  Härliga foton på hundarna!
  Ja, ont i kroppen är det fler som har, ujuj vad dålig jag varit och är väl än men bara bita ihop lite.

  Ingen aning vem som kan tänkas ha smittat mig men har ju varit ute och flugit 2 vändor på en vecka och det sägs väl att det kan sprida sig en massa i planen då det cirkulerar runt där.

 5. säger:

  Usch då! Inget skoj att ha feber… hoppas det känns bättre nu.

  kram!

Tack för att du lämnar några ord till mig!