Skriverier

Vilket väder!!

Oj, vilket fantastiskt väder vi haft denna helg! Hoppas ni andra haft det lika fint!

I fredags åkte vi till Åbo för att träffa foniatrikern för min hals. Hon konstaterade att jag hade en rätt omfattande stämbandsinflammation och att det inte riktigt läkt som hon hoppats. Hon misstänkte att jag haft inflammationen en längre tid, och att det blivit så att säga ”akut läge”. Jag fick allergimedicin för att undvika att stämbanden utsätts för mer svullna slemhinnor, nässpray för att jag absolut inte får bli täppt (stämbandsmunnen behöver vila och därför ska jag andas så mycket som möjligt genom munnen) + medicin för att magsyrorna ska neutraliseras (tydligen har man alltid sånt som tränger upp en aning och detta skadar stämbanden ännu mer). Tja, sen ska jag om en månad till talpedagog här på Åland (måste alltså vila 1 månad till) och sen får vi se hur stämbanden läks, när det blir dags att sjunga igen. Fortsättningsvis ska jag hålla lika strängt med att lyssna på musik e.t.c. *morr*
I augusti ska jag på återkontroll.

Efter detta åkt vi till Nagu, till Nickes släktingar. Tyvärr kunde vi bara stanna ett dygn, men tjejerna hade jätte kul med faffa, fammo Mary och kusinerna.


Det här var häftigt, tyckte tjejerna! Här fixar Julina med avgasröret. 😉

Resan gick jätte bra, men när vi kom hem vaknade Julina på natten och hade 39 graders feber. 🙁 Lilla stumpan, så ont hon hade i kroppen! Det blev inte många timmars sömn för henne och mig. Hon har mått rätt dåligt idag i omgångar, och dessutom kräkts en gång. Vet inte om det är magsjuka eller nåt annat hon har, men det lär ju visa sig. Vi blev tvugna att åka till tomten idag, och då fick Julina sitta i mommos famn och sova. Mysigt och skönt!
Ikväll har vi varit ute en del och Julina ville absolut komma ut hon oxå. Hon har mått mycket bättre ikväll, men man har sett på henne att hon varit tröttare än hon velat ge sken av.


Så här varmt och skönt har vi haft det ikväll! Moalie springer barfota för första gången i år och hon trivdes som fisken i vattnet!


Nej, då, hon ääääär jättepigg! Det ser ni väl?! Till slut var mamma den som var mest envis, och jag fick henne nerbäddad i solstolen en stund.


Hoppsan, så det kan gå när man hoppar för mycket! Som tur var landade Natalie riktigt vigt och snyggt på kanten med ett stort skratt!


Man kan även leka i sandlådan barfota! Såååå härligt!


Min darling fixade grillmat åt oss friska och krya. Sjuklingen fick nöja sig med gul jaffa och blåbärssoppa och en liten sockerskorpa. Andra grillningen i år och det smakade helt underbart! Ja, även blåbärssoppan lär ska ha varit god. 😉


Lillasyster har varit sjuksyster idag. Man blir ju lite orolig när storasyster kroknar juh! En liten kram piggar alltid upp, speciellt när den är full av kärlek.

Nu ska jag äta lite mat. Känner att jag är såååå hungrig. Att foniatrikern förbjöd mig att äta efter middagstid struntar jag blankt i idag. Jag kan ju inte gå och hungra ihjäl juh! 😉

Du kanske också gillar…

5 kommentarer

 1. säger:

  Hej gumman!
  Jag tycker du verkar ta de tråkiga beskeden med ro, men jag vet hur du gråter inuti, eller hur. Det är inte roligt att leva utan musik, men förhoppningsvis kan du ju fylla livet med husdrömmar, flyttstök och annat.

  Vi har också sjukligt här hemma. Troligtvis beror det på björkpollen, men vi är inte helt säkra. Hög feber hör ju inte till normalbilden, men det är inte otänkbart säger de när man efter ett par dagars telefonerande äntligen kommer fram till vårdcentralen. :S

  Malin håller just på att väcka Sven med ett par grytlock. Visserligen av plast, med det låter inget roligt för det. Tror du han blir glad eller ska jag stoppa henne 😉

  Kramis!

 2. säger:

  Hejdu!
  Härliga sommarbilder på barnen.

  NU måste jag bara leta mig till byggarsidan då 😉 Se vad du hittat på för nått. Ja, nån backup skulle nog inte skada hos er heller, så se till göra nån NU!

 3. säger:

  Hej gumman !
  Vilka otroligt härliga sommarbilder på barnen 🙂
  Moalie ser ut som världens charmtroll !!
  Hoppas att Julina frisknat till oxå,jobbigt att vara sjuk i sommarvärmen !!!

  Så tråkigt med din hals-attans att den ska bråka med dig så 🙁 Hoppas att du får nån slags ordning på den nu över sommaren så att du kan/får börja sjunga igen till hösten.

  Många kramar!

 4. Milla säger:

  vilka härliga sommarbilder…=) hoppas ni alla e friska nu å mår bra!Kram från milla å joa

 5. Milla säger:

  förresten, har svårt att tänka mej att de bara är ca. 1 mån sen ni va här uppe, tänk vilka bilder vi tog då…fulla me snö…hoho, skoj när det går så där fort!

Tack för att du lämnar några ord till mig!