Skriverier

Våra planer

Äntligen kan jag berätta varför jag haft så mycket att tänka på och planera de senaste veckorna! Vi ska nämligen bli med hus…igen! 🙂 Men denna gång blir det ett nyckelfärdigt hus en bit från mina föräldrar i mina hemtrakter. Det känns helt fantastiskt! Igår fick vi ok från banken och inom några dygn ska vi ringa dem och säga exakta summan på vad de ska räkna på.

Vi ska alltså byta från vårt älskade 1,5-planshus från 1880-talet

till ett Älvsbyhus, 1-plans, som blir inflyttningsklart i slutet av oktober i år.

Jag älskar verkligen vårt nuvarande hus med all dess charm och absoluta ljudisolering, men det ska bli så spännande att få nytt hus med allt vad det innebär! Tänk så skönt för tjejerna att bara springa genom den lilla skogsdungen till mina föräldrar, att känna alla som bor runt en. Ja, jag får väl lov att skylla på stjärnorna igen, för jag är kräfta och i mina tecken är ett av personlighetsdragen just att man är så otroligt hemkär och att man alltid söker sig hem till rötterna. Det är så typiskt mig! 🙂

Ja, nu vet ni varför jag haft tankarna på annat håll och det har inte varit det allra lättaste att beställa det här huset. Det är rätt mycket förarbete så som kalkyler som ska hålla, alla dessa telefon och vattenledningar som ska planeras fram till tomten e.t.c. Än är det mycket kvar som ska planeras, men på fredag ska vi beställa huset.

Jag kommer antagligen att ha mycket att göra några dagar, men jag finns här och klättar bland molnen av lycka! 😀

Du kanske också gillar…

14 kommentarer

 1. Susanna säger:

  Gud så kul!! Ett helt nytt hus… Vad avundsjuk jag blir. Grattis!

 2. säger:

  Hej gumman!!!
  Åhhh så roligt med nybyggt hus. Det märkliga är att vi också funderar på bygga Älvsbyhus sen i framtiden 🙂 De är väldigt fina hus. Vad heter det huset ni ska ha?? De vi funderat på är Höner 1,5 plan eller Mimer, och Torgrim…Åhh jag är lite avis på er det är ju så underbart med hus! Hoppas ni mår bra annars…förstår att ni svävar på moln nu 🙂 Kram

 3. annie säger:

  coolt med hus, då kan du allt om hus sen när det blir vår tur 😉
  kram

 4. Inger säger:

  Oj då , jo jag är en av alla dessa ålänningar som inte ger mig tillkänna alla gånger som jag tittar in.
  Härligt att bygga nytt hus och trevligt att komma närmare dina föräldrar.
  Ha de gott / Inger

 5. säger:

  Det kommer att bli jätte bra!! va fort det går också 🙂 Snart sitter vi i nya hus båda två! Kram.

 6. Lotta säger:

  Hej

  Vad roligt med ett riktigt nytt hus.. 🙂 Skönt med ett hus som kommer nästan färdigt..

  Hoppas ni har d bra annars..
  Hälsa grattis åt Peter o alla andra..
  H:Lotta

 7. säger:

  Men åååååh GRATTIS gumman !
  Guu så roligt med ett nytt hus och dessutom så nära dina föräldrar 🙂 Jätte härligt !!!

  Massor med kramar !

 8. säger:

  Förstår det har varit fullt upp här på tankeverksamheten, sånt där gör man ju inte så ofta 😉

  Kul med nytt.. och inte minst att det är så nära/bra till för er.

 9. Sara D säger:

  Grattis till huset, va´kul med ett helt nytt hem!
  Grattis till Julina till lillasyster.. ”bara” en massa tjejer i familjerna :).
  Hoppas allt är bra med er, att ni får vara friska och krya och att husbygget flyter på i bra takt!!
  Kramisar från Sara och Linn

 10. säger:

  Ahhhh ett nytt hus, det ser helt underbart ut avis men drömma kan man ju :d som ensamstående, studerande mamma med en 3½ åring har man ju inget överflöd av pengar, å sen detta att bo i en lägenhet på tredje våningen 🙁 jag vill ju ha egen tomt å en vovve som springer och busar med min kille som sagt drömma går utmärkt 😀

  Ha det så bra
  Anna

 11. säger:

  Hej!!

  Åhhh, vad KUL Miina!!!! Förstår att det är mycket att stå i men det måste samtidigt vara så himla roligt?!?!

  GRATTIS!! Väntar med spänning på bilder så småningom 😉

  Kramar!

 12. Johanna säger:

  Åj Grattis till nybygget! Blir så avis….tittar på husmodeller jag hela tiden men det blir inget närmare än så¨på flera år säkert…Säkert skönt att flytta närmare Gunnevi å Buba!
  Ha em skön helg!

 13. säger:

  Stort GRATTIS!!
  Vad avundsjuk jag blir! I våra framtidplaner finns en villa inplanerad om ca 1 – 1½ år längtar

  Tack för att du bryr dig om mig. Men nu har det äntligen släppt eller iaf börjat släppa. Trist att vara hängig inför det kommande snittet. Lovar att berätta för dig snabbt när hon har kommit ut vår lilla tös.

  Må gott och njut nu av all planering!

  KRAM

 14. säger:

  Ooooh vad roligt för er att bli med hus.
  Är så glad för din skull.

Tack för att du lämnar några ord till mig!