Skriverier

Hu kallt!!

Idag är det -16 ute och strålande sol = jätte jätte kallt! 😉 Det har varit runt nollsträcket länge nu och vips dyker det ner till -15. *brrrr*

Jag hade tänkt skriva lite i fredags, men istället defragmenterade jag datorn. Det var nog på tiden kändes det som. 🙂 Ni som är kunniga, hur ofta ska man göra det riktigt?!

Nå, eftersom jag nu skrev ett inlägg om OS, är det väl bara att ta tjuren vid hornen och avsluta det hela nu då…även om vi ”bara” fick silver. Jag tycker fortfarande att Sverige gjorde fel som feg-spelade i den omtalade matchen, speciellt med tanke på resultaten i efterföljande matcher. Att jämföra en hockeymatch, som dessutom ligger uppe som en vadslagningsmatch, med 5-milen tycker jag är rätt absurt (sorry, Gocka vännen!). Jag menar, i 5-milen går ju allt av stapeln under samma lopp! I hockeyn valde svenskarna vilka motståndare de ville ha för att nå finalen och DET är fel enligt mig. Tycker att man hellre kan jämföra draghjälp i 5-milen med vilka spelare som ska lägga straffarna om det blir straffläggning. Det känns mer rättvist lixom. Jämför istället fegmatchen med att Paulo Roberto skulle få välja att gå en match mot någon i viktklassen under honom själv för att nå final. 🙂 Nå, nu har jag sagt nog om OS. Synd att Finland förlorade, och grattis Sverige, även om jag anser att ni gick en osportslig väg.

I helgen har vi varit ute massor. I fredags var Julina hos sin pappa och fick stanna hemma med mig. Vi hade mystid tillsammans. Vi åkte in till stan och åt tårta på café (ja, Moalie var självklart oxå med) och sen shoppade vi lite på Bettans Bod. Natalie uppskattade verkligen dagen.

I lördags var vi i Bamböleviken och åkte pulka och skrinnade med mommo och moffa. Vi grillade korv och även bananer med choklad i på isen. *mums* Söndagen spenderade vi halva dagen med att åka skridskor i Godby. Julina börjar bli riktigt proffsig! Hon fick en ny idol dessutom, Christian Rögård. 🙂 Han kom dit och tog några rejäla skär och Julina tittade på med tindrande ögon. Hon började ”springa” på isen och när jag sa åt henne att ta det lite lugnare för att hon inte skulle trilla viskade hon ”Men, mamma, jag försöker göra som HAN!” 🙂 Gulleälsklingen min! Nu när Natalie fått ny storlek gick det mycket bättre för henne. Hon vill fortfarande helst hålla någon i handen, men hon klarar sig själv bara man går brevid, åtminstone korta stunder.
Efter skrinnandet gick vi ett varv i Godby och avslutade det hela med att fika på café i simhallen.

Ja, det var vår helg det. Nu i veckan jobbar jag en hel del och på fredag är vi bjudna, jag och Nicke, på teater från ÅNF. Det blir min första ”riktiga” teater här på Åland. Undrar vad jag ska ha på mig?! Nåja, det ordnar sig. Som sagt, jag ska jobba en del, så jag vet inte hur mycket jag hinner skriva. Bara så ni inte tror att jag gått under jorden igen. 😉

Du kanske också gillar…

6 kommentarer

 1. Åh så härligt allt låter. Här hemma blir vi avundsjuka av turen på isen och det suger tag i min mage när jag hör talas om bananerna … 🙁 Saknar er vännen, allihop. KRAM

 2. Hej!!

  Vilken härlig helg ni haft Miina!! Låter super gott med grillad banan med choklad i, det har jag då aldrig smakat 😉

  kramar

 3. Hej gumman!
  Det låter som ni haft en riktigt härlig helg,mysigt att åka skridskor 🙂
  Hoppas att ni får minst lika mysigt på fredag-kväll,du och Nicke 😉
  Har du hittat nåt skojsigt att ha på dig??

  Tusen tack för grattis-hälsningen till Hanna i min blogg !!

  kramar

  PS !Vill du får du gärna maila över ditt lösenord till mig 🙂

 4. säger:

  Hej hej vännen!
  Var jobbar du?Har jag missat något??Jag visste inte att du jobbade nu,är jag totalt efter?Hur är läget annars?Skridskor låter mysigt,det var typ hundra år sedan,kanske vore ide det?kram!

 5. säger:

  Hejsan!
  vad härligt det låter! Och mumsigt! 🙂
  Tänk att OS är slut nu, man hinner vänja sig på två veckor och nu känns det lite tråkigt. Även om jag inte världens sportfantast (så är jag sambo med en…), men OS var ju hur kul som helst!
  Angående läggmatcher så håller jag med dig, det är inte sportsligt! Därför blev jag lite ledsen när det sades att curlingdamerna la sig för att slippa möta Canada. Hoppas att det inte är sant, för dom är mina favoriter!
  Nog svamlat från mig…

  Kram Stina

 6. säger:

  Äntligen någon som håller med mig om hockeyn! Annars har jag mest hört Grattis till silvret! Hoppas allt är bra med dig, här är vi också insnöade (som vanligt, haha)

Tack för att du lämnar några ord till mig!