Skriverier

Julafton 2012

Oj, vilken fantastisk julafton vi haft! Oron för att någon annan skulle krokna i magsjuka efter Moalie som låg 2 dagar innan, var obefogad. Alla har fått må som prinsar och prinsessor!

Vi valde dock bort julkyrkan av risken för att smitta någon annan, så istället ställde vi i ordning julkrubban och läste julevangeliet här hemma.

Kort därefter kom mamma, pappa, kusin Rickard, lillebror Malle med sambo och deras 2 barn för att ställa i ordning maten. Vid 4-tiden var det mesta klart, barnen såg på Kalle Ankas jul och nu hade även Julinas farmor och farfar kommit. Mitt i alltihopa kom så tomten gående längs vår väg. Älskade, finaste tomtefar!Från vänster: Moalie, Natalie, Julina, Tomtefar med Noel framför sig, Marcus med Milian i famnen.

När tomtefar delat ut en säck, tog barnen över och delade ut resten som kommit under granen om natten. Jag har då aldrig varit med om så speedade barn, men vad sjutton, det må väl vara hänt! 🙂

Efter paketöppnandet åt vi en fantastisk middag bestående av många olika sorters fiskar, ål, räkor, röror, skinka, korv, köttbullar m.m. Fantastiskt gott!

När middagen var avslutad och de andra plockade undan, satte jag mig vid pianot. Vart efter allt var undan dukat fick jag sällskap av fler och fler.

Jag i mitten vid pianot, Nicke med gitarren till höger om mig och Julina med gitarren till vänster om mig. Bakom står mamma i mitten med pappa till höger om sig och min kusin Rickard till vänster.

Julinas farmor bad oss avslutningsvis sjunga O helga natt. Så vackert och stämningsfullt! Jag läste julevangeliet och jag måste säga att jag verkligen njöt av den samhörighet jag kände!

När alla klappar än en gång beundrats hade klockan blivit så pass mycket att lillebror med familj tackade för sig för att åka hem till John Blund. Vi andra klädde på oss, tog med oss tomtebloss och gick ut på promenad. Rickard körde Natalie på sparkkälke, Moalie och Julina skidade, jag körde rullstolen med stöd av Nicke och de andra promenerade. Det var en fantastisk vinterkväll!

Väl hemma på gården kramades vi och vinkade av Julinas farmor och farfar och gick sedan in till oss för lite varm choklad och julgodis. Jag och Rickard satt en stund till vid pianot och efter mycket umgänge var det dags för Rickard och mina föräldrar att gå hem till sig.

Tack för en fantastisk julafton!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!