Kärleken

Det här är historien om mig och mannen i mitt liv.

Jag, singelmamma, och min dotter, förstfödingen, var och tittade på fotboll i kommunens idrottshall en helg år 2000. Jag spanade som jag alltid brukar göra på alla snygga fotbollsspelare och jag tittade lite extra på den skadade målvakten som den här turneringen spelade i U-laget som utespelare. Han var tillsammans med min mammas bästa väns dotter. Jag förundrades över hur ung han såg ut, för jag visste att han närmade sig 30 inom några år. Efter matchen tog jag med förstfödingen ner från läktaren för att köpa nåt gott i kiosken. Målvakten blev då intervjuad av radion. Min dotter kröp omkring på golvet och VIPS dök hon upp vid benen på honom och ville upp i famnen. Han skrattade åt henne och log åt mina ursäkter när jag kom för att hämta henne.

Efter några månader flyttade jag från dotterns pappa (jag bodde kvar ett tag i väntan på boende, trots att vi gjort slut) in till stan. Ungefär samtidigt fick jag kontakt med tjejen som målvakten var tillsammans med och hennes kompisar via mitt jobb som verksamhetsledare för en drogförebyggande verksamhet. Det visade sig att jag bodde granne med hennes pojkvän, målvakten, och någon vecka senare gjorde de slut. Han bodde i våningen ovanför. En kväll hade jag jätte dålig bild på TVn, så jag skickade ett sms till honom och frågade om han hade bild. Det var början till lite småflirtande via telefon.

En kväll när jag skulle ut på krog, sms:ade jag och frågade om han skulle ut, men det skulle han inte. Han var lite krasslig. Jag sa att han skulle kika ut och se om jag dög när jag åkte, och när jag gick till bilen stod han på trappan. Vi vinkade och när jag åkt fick jag ett sms där det stod att jag alltid är snygg, så jag behövde inte oroa mig för att jag inte dög. Någon kväll senare fick jag ännu ett sms där han undrade om jag inte skulle komma upp och lyssna på finsk musik så jag skulle lära mig vad “riktig” musik är för något. Jag tänkte “äh, va sjutton, har jag gett mig in i leken så…”, så jag fixade till mig lite och gick upp. Han hade besök av en av sina vänner (som senare blev bestman på vårt bröllop och även gudfar till vår minsting), så medan de surfade runt och kikade på tatueringar på nätet och lyssnade på musik, låg jag på sängen och beundrade målvakten, min blivande man. Vi pratade alla tre och hade det mysigt. Sen gick hans vän och målvakten tog fram gitarren. Jag bad honom sjunga för mig och efter mycket övertalning så gjorde han det till slut! Jag kom ner till min egen lägenhet kl.4 på natten och sen blev det natt efter natt, när jag hade barnvakt, som vi låg i sängen hos honom och pratade om allt.

En kväll var han sjuk. Han hostade som en dåre och jag tyckte verkligen synd om honom! Jag låg och höll om honom och masserade hans bröst när hostattackerna kom och den natten blev vi ett par. Han föll för min omtanke och jag för hans ynklighet. skrattar Då tänkte jag absolut inte på honom som min blivande man. Jag visste nog inte ens om jag var kär i honom för att vara helt ärlig.

Sen hände något som fick mig att inse att jag verkligen skulle kunna få ett liv med honom. En av mina vänner försökte ta livet av sig och jag blev tvungen att ingripa. Jag trodde inte att jag skulle vara borta mer än någon timme, så jag lämnade förstfödingen hos målvakten. Det var första gången de blev ensamma med varandra. Det hela drog ut på tiden eftersom vi först blev tvugna att sitta hos polisen i flera timmar och sen på sjukhuset och…ja, när jag kom hem hade han lagt min dotter själv och allt hade gått toppen bra för dem! Han hade fått byta bajsblöja, hans första blöja dessutom, och det var inga problem det heller. 🙂 Efter det visste jag att han var den rätta. Redan då tog han sig an dottern som om hon vore hans egen dotter.

Den här bilden är på honom med hans systerson i famnen och mig med min förstfödda, hemma hos hans pappa i södra Finland under vårt första besök där!

Kärleken rusade iväg och när vi hade varit tillsammans i 2 veckor, berättade han att han ville ha barn med mig! Han spolade ner alla mina p-piller, vartenda ett och kom med tomma kartor och berättade att han ville att jag skulle bli mamma till hans barn! 2 veckor senare hade jag ägglossning och blev gravid och sen var mellerst på väg!

Det var i maj jag testade positivt och den 3 juli friade min älskade målvakt till mig, helt utan att ha diskuterat saken med mig. En underbar sommarnatt den 3 juli med några droppar stilla sommarregn som fuktade jorden. Vi stod nere vid vattnet i Österbotten med sjöfåglarna simmandes intill oss.

I januari 2002 föddes vår älskade dotter och här under är en bild på när vi kommer hem från BB.

I juli 2002 gifte vi oss i kyrkan i min hemkommun. Vi hade ett underbart bröllop och min älskade make överrraskade mig med att sjunga “Thank you for loving me” under festen.

Livet har gått sin gilla gång och i november 2004 föddes vår minsting.

Han, målvakten, är min älskling, mitt liv, min kärlek, mitt allt! Dessutom är han min bästa vän och som han uttryckte det en natt “Det känns som om vår kärlek bara växer och växer för varje dag som går!”. Jag kan berätta allt för honom och han accepterar mig för den jag är, med alla fel och brister. Han vet om allt i mitt förflutna och tillsammans har vi tagit oss igenom stort och smått. Han delar mitt stora intresse för musik och det bästa av allt, han älskar mig högt!

Det här möttes jag av en kväll när jag steg innanför dörren efter att ha kommit hem från jobb.


Tre små chokladbitar låg på bordet en morgon när jag vaknade med orden “Jag älskar dig!” och ovanför chokladbitarna stod det “Tro, Hopp, Kärlek”.

Jag älskar honom, oerhört mycket!