EDS, Hälsa och ohälsa

Trött i kroppen

Helgens psykiska och fysiska trötthet har satt sina spår. Tror oxå att vibrationerna på färjan gör sitt eftersom min kropp alltid är i sämre skick efter en båtresa.

Många läkare har frågat om jag kan beskriva den smärta som uppstår, men det verkar inte som de riktigt förstå hur jag menar. Jag upplever det som matthet, som domningar utan att det domnar, det lixom sticker. Som om någon håller emot när jag använder musklerna. Det känns oxå som mjölksyra, eller det jag tror är mjölksyra när jag hört andra berätta om sin mjölksyra. Som om krafterna helt enkelt sinat, som om energin är helt slut. Som ett tryck som gör att jag blir helt matt. Vill bara krypa ihop till en boll och vila, men när jag vilar blir känslan ännu starkare.

När jag satt i rullstolen i december, var det just den här känslan som blev överväldigande i benen. Just nu är det mer överpartiet, armar, rygg och mage som är drabbade. Det lixom kryper i kroppen.

Eftersom jag inte hittar ord för det, tänkte jag att en film kanske kan förklara mer än mina ord.

Så här är från idag:

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!