Skriverier

Moalies kalas

Det blev inte 20 barn på kalaset, men dock strax över 15 och det gick minst sagt över förväntan! De satt så snällt vid bordet tills en av tjejerna plötsligt sa ”Miina, får vi börja nu?”. 😀 Snacka om väluppfostrade barn! Jag hade inte ens tänkt tanken att jag skulle säga nåt. *upps* Vi bjöd på kakor och glass + popcorn och finskapinnar.


Efter ätandet fick de leka fritt och eftersom de delade upp sig själva i olika rum var det både tyst och lugnt.

En timme var vi inne ungefär, sen tog jag städtid och skickade var och en på toan för att sedan slussa dem vidare till dagispersonalen som klädde på barnen i hallen. Nicke tog emot och samlade upp alla barn utanför huset och sen bar det iväg på skattjakt.


Jag är ett stort fan av skattjakter eftersom det är så himla behändigt och barnen dessutom får springa av sig.


Snart framme vid skatten! Alla, inklusive vuxna, rusade som tokiga över åkern till vårt hus. 🙂 I skattkistan väntade till var och en, en godisklubba och en liten vetedyna som jag och Nicke sydde kvällen innan och som vi fyllt med ekologiskt odlat vete. Dynorna blev mycket uppskattade och flera föräldrar hörde senare av sig och tackade så mycket för dem!

Efter skattjakten var klockan hemfärd och vi packade in alla barn och dagispersonal i bilarna och skickade iväg gänget. Mina tjejer halvdäckade i Julinas säng framför en film. Det är tungt att ha kalas, för att inte tala om att öppna alla fina paket Moalie fick!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!