Skriverier, Växthus och grödor

Nästan sommar igen eller ännu

Även om vi hade en dipp med temperatur strax över 0 grader härom dagen, så har det dominerande varit sommarvärme. Att kunna njuta av att termometern visar mellan 17 och 20 grader i slutet av september är rätt ovanligt här hos mig. Och det fantastiska är att det inte är samma hetta som på sommaren, vilket gör att även jag kan njuta! Fantastiskt!

Växthuset fortsätter att leverera. Jag plockar fortfarande tomater, gurkor, paprikor och vindruvor nästan dagligen. Formen varierar mer än under sommaren, men det får jag nog skylla på min ojämna vattning, eftersom jag ibland glömt att fylla på vattentunnan. Ljust den ljusgröna gurkan på bilden hade en ytterst märklig form. Jag tror att den hade tänkt sig en helt annan karriär än att bli uppäten.

Mina två magnoliaträd har fått fnatt och står i knopp som allra intensivast just nu. De tror tydligen att det är vår igen! Min assistent brukar fråga om jag inte vill ha jacka när vi ska ta en promenad. Särskilt enträgen är hon när jag åker iväg i bara kortärmat. Fortfarande kan jag unna mig att krypa ihop i min hänggunga, men maken hotar med att han ska ta ner paviljongen vilken dag som helst, och då flyttar gungan in i vinterförrådet. Förra året vid den här tiden satt jag hopkrupen och myste under en filt. I år har jag inte ens tänkt tanken att en sådan skulle behövas.

Det blir intressant att se hur och när vintern står för dörren. Än hoppas jag förstås att det dröjer lite, eftersom jag har en och annan picknick att ta itu med innan jag kan släppa taget om sensommaren helt.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!