Inspiration, Skriverier

CV över livskvalifikationer

Utöver mitt tidigare jobb som egen företagare/VD och nu sångledare/körledare, har jag genom åren ställt upp för människor på olika sätt. Jag har under den senaste tiden bland annat ”agerat” socialarbetare, integrationstjänsteman, försäkringsförsäljare, migrationsrådgivare, ekonomisk kundrådgivare, kurator med olika inriktningar, healare, massör, it-tekniker, sjukvårdare, rådgivare för folkpensionsanstalten, nätrådgivare, mindfulnessinstruktör, yogainstruktör, personlig tränare, missbrukarrådgivare, resursansvarig inom np-spektrat, elevhandledare, samtalsstöd inom livsåskådning och mycket annat.

Det är fantastiskt hur mycket vi människor har att dela med oss av till varandra!

Tänk om vi kunde kartlägga samhällets alla insatser på det här sättet, att ta tillvara på alla livskvalifikationer där ute! Det jag räknade upp här ovan är ju bara jag. En enda person. Tänk hur mycket som samlas i ett lägenhetskomplex, eller i en skola, eller i en by, en stad, ett land, en kontinent!

Hur annorlunda skulle inte ditt CV se ut, om du istället för utbildning skulle uppge dina livskvalifikationer/livskunskaper? Vi har så väldigt mycket outnyttjade resurser i vår värld. Jag hoppas därför att vi i framtiden ska bli bättre på att nyttja just det.

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. Så kloka tankar!

    1. Miina säger:

      Tack, fina du!

Tack för att du lämnar några ord till mig!