Skriverier

Vad är du tacksam över?

Idag är jag tacksam över så väldigt, väldigt mycket. Tacksam över människorna i mitt liv, tacksam över det liv jag lever, tacksam över att få vara den jag är.

Jag är tacksam över stridigheter och småbråk som pågått de senaste dagarna. Tacksam, eftersom det innebär att jag har dessa människor i mitt liv. Hade vi inte brytt oss om varandra, hade inga stridigheter förekommit.

Och jag är tacksam över att få sakna min assistentann. Dels för att det innebär att jag har tre fantastiska år bakom mig som resulterat i en bestående och djup vänskap. Men dels för att det innebär att jag i hennes ställe har fått en ny assistentis som jag trivs otroligt bra med och som berikar mitt liv på ett sätt som jag inte hade vågat hoppas på.

Jag är tacksam över att min telefon gick sönder i onsdags, för det innebär att jag fick uppleva en fantastisk service från såväl Jonathan på Midax som Åsa på försäkringsbolaget Ömsen. Och det innebär att jag idag kunde ge mig ut på promenad själv genom byn, med nakenfisen vid min sida, eftersom klockan på min arm igen kan fungera som min larmklocka, vilket ger mig en uns av frihet.

Tacksam över trasiga händer och fingrar som gjorde att jag började sticka och virka. Dagens promenad var alldeles perfekt iklädd denna.

Tacksam är jag oxå för att vi sedan covid-19 tog världen i sitt grepp, inte hittills har drabbats av corona och att vi idag är på årets sista dag av Coronaår nummer två.

Tacksam över vår fantastiska plogare, jag gissar att det är bonden i byn, som plogat fritt framför Bokholken! Omtanke på hög nivå!

Och tacksam över det hala väglaget idag, som gjorde att någon snabb promenad inte var möjlig, så man istället unnade sig en glad hälsning om gott nytt år och lite småprat med dem man mötte längs vägen.

Och extra tacksam är jag över att hemskheter som krig, droger och missförhållanden kan föra med sig sådan kärlek och framtidstro. Mitt liv skulle vara så mycket fattigare utan dem som kommit in i mitt liv med dessa erfarenheter i bagaget. Därför vill jag avslutningsvis uppmana till att engagera er i Röda Korsets vänverksamhet och Rädda barnens stödfamiljs/-personsverksamhet. Det kommer utan tvekan att kosta en del av ditt hjärta, men det är det värt och tro mig, ditt hjärta kommer att både svälla över och växa!

Må 2022 föra med sig allt det du behöver! Med kärlek, ansvar och medmänsklighet, kommer vi att klara de utmaningarna som 2021 för med sig in i det nya året! Jag hoppas att det här blir året när hälsovården får andas ut och landa efter åren med utmaningar som covid-19 fört med sig! Gott nytt år till er, kära läsare!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!