Adventstankar 2019

19. Plötsliga sammankomster

Det närmar sig slutet av mina adventstankar, men några dagar till får ni stå ut med mig! I dagens tankar skriver jag om plötsliga sammankomster. Ni vet när man plötsligt hamnar i ett sammanhang som påverkar ens liv i en ny riktning.

Ibland kan det känns som en bagatell och senare visa sig vara något som man kanske tar med sig som ett minne för livet. Nya människor kommer kanske in i ens liv eller försvinner ut. Jag tycker ändå att det oftast är så att de där plötsliga sammankomsterna känns som någon där uppe ritat ut två kartor som man placerat på varandra för att få till något oväntat och unikt.

För mig uppstod en sådan sak när jag skulle delta i sossarnas första maj tåg. Jag och en tjej som jag inte kände, skulle tillsammans skapa en banderoll. Vi limmade fast oss med limpistol och kreativiteten flödade mellan de hysteriska fnittren. Det var starten på en ny vänskap. En vänskap som de första åren innebar att vi firade nästan alla högtider tillsammans. Nu är våra barn i en annan fas och vi umgås inte lika ofta, men min kärlek består. Ninnie och Rasmus Westerback, ni betyder väldigt mycket för mig! Jag känner en otrolig trygghet i er och vet att ni finns där, även om vi sällan hörs av nu. Jag hoppas att vi om några år kommer att ha mer tid för varandra igen. Ninnie, jag älskar dig innerligt och jag bär dig alltid med mig i mitt hjärta!

En annan plötslig sammankomst är underbara, roliga, härliga Madeleine Mattfolk som ramlade in i mitt liv mitt i en hundjakt. Eftersom vi har haft barn i samma klass i 9 år utan att ha haft någon kontakt, kunde jag inte ana att vi skulle bli så nära som vi blivit. Vi har löst världproblem tillsammans, vi har skrattat så tårarna runnit, vi har slitit vårt hår tillsammans, vi har tröstat varandra och stöttat varandra. Madde, du är en av de finaste brudar jag känner och jag är så grymt tacksam över att våra vägar korsades! Jag känner ett starkt förtroende för dig och jag vet att du alltid finns där när jag behöver dig! Du är min klippa, mitt solsken och min sopkorg! Tack för din vänskap!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!