Skriverier

Juletiden inleds med sjukstuga

Så går vi åter in i juletid. Imorgon firas lillajul och på söndag är det första advent och på torsdag öppnar vi första luckan i julkalendern. Ja, juletid är onekligen här. För några veckor sedan hade vi snö, men nu lyser marken åter grön och nederbörden som kommer ner är i form av regn. Och ändå spirar julkänslan där under mitt skinn som en liten lyckobubbla. Jag myser och njuter!

Yngst har kroknat i feber som pendlar mellan 39,5 och 40, så vi har sjukstuga. På vår lilla tös som normalt har max 35,9 så tar febern minst sagt ut sin rätt. När man har ett sjukt barn hemma, räcker inte ens eget batteri riktigt till och jag går konstant på minus, men det är okej. Det är så det ska vara.

De senaste veckorna har jag själv lidit av stämbandsinflammation och jag njuter nu av att träna upp rösten att kunna prata mer och mer. Jag längtar efter att få sätta mig vid pianot och sjunga julsånger, men det får vänta. Jag har tre ”sångkurser” de kommande dagarna från och mer söndag, men det får nog bli så att jag snällt håller mig till att spela piano.

Jag hoppas verkligen att minst mår lite bättre imorgon så hon orkar med lillajulsfirandet. Vi ska dessutom fira henne och min mamma i efterskott och min brorsdotter i förskott, så hon borde verkligen få känna sig piggare då!

Jag märker att mina tankar spretar åt alla håll och kanter. Tröttheten och smärtan tar ut sin rätt. Jag tror jag ska ta fram min stickning och försöka samla ihop mig inför kvällens fredagsmys.

Alla nära och kära där ute, ni finns i mina tankar! Ha en skön helg!

Kram
Miina
advent

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!