EDS

Byråkratistrul

Fick idag hem beslut från FPA där jag fått avslag på min ansökan om rehabiliterings – hjälpmedel till min butik, för att kunna utföra det dagliga i arbetet.

Jag fick avslag p.g.a. följande:

FPA ordnar inte rehabilitering och ersätter inte rehabiliteringskostnaderna i det fall att en person har rätt till rehabilitering eller ersättning för rehabliteringskostnader via annan instans.

Egen företagare har möjlighet att ansöka om hjälpmedel som är nödvändiga i arbetet från sin arbetspensionsanstalt.

Så jag ringde min arbetspensionsanstalt som frågande påpekade att det nog är FPA som sköter en biten. Hm…jaha…hm…kanske inte fungerar på samma sätt i riket som på Åland?!

Tanken när jag läste beslutet om att formulera en mycket proffsig överklagan gick i kras med stora bokstäver när jag kom till sista punkten i brevet

Detta beslut får inte överklagas genom besvär.

Känner mig lite som en ballong som legat lite länge bortglömd i ett hörn; skrynklig, urpyst och rätt liten.

Efter många samtal hit och dit har jag åtminstone blivit lovad att FPA ska utreda om det trots allt kan vara så att det är andra regler på Åland och Alandiabolagen här på Åland ska utreda om de har något att göra med dessa hjälpmedel och rehabilitering.

Önskar bara att det inte vore vi sjuka som måste slita häcken av oss och slå oss gula och blå för att få det vi har rätt till…

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!