Skriverier

Sov du lilla Miina-ung

Hur ser din natt ut?

Min ser ut så här:
Somnar, vaknar efter 1-1½ timme. Somnar om på några minuter, vaknar igen efter 1-1½ timme. Somnar om inom några minuter. Vaknar alltid av att någon kroppsdel ilar, domnar eller är subluxerad. Måste byta ställning, vilket ibland kan vara svårt och nästan alltid ger en ilande smärta när leder och kotor ska falla på ny plats. Kan oxå vakna av att musklerna skriker av ansträngning för att hålla en led på plats och måste då avlasta musklerna genom att byta ställning. Så här är det varje natt. Vareviga natt.

Jag kan på mina fem fingrar räkna nätterna de senaste tio åren som jag sovit en hel natt. Jag skämtar inte. Jag överdriver inte. Och för mig är det här alltså en ”bra” natt. Jag får den sömn jag behöver. Sömnen blir bara lite hackig.

Därför blev jag överlycklig över ett mail. Jag fick grön flagg för att åka och köpa Tempurkudde.

Väl på plats i butiken sa försäljaren att han inte skulle rekommendera den kudden eftersom jag roterar i nacken. Jag kände det inte själv förrän han visade hur han låg och hur jag låg. Skillnaden var ganska stor. Han plockade fram en annan, en ny.


Jag föll som en fura…

Jag la mig ner och kände hur allt bara föll på plats. Jag låg där, tårögd. Helt ärligt. Tårögd och överväldigad.

Jag bestämde mig för att gå över mina befogenheter och tog den dyrare kudden, min älsklingskudde. Jag står själv för mellanskillnaden om det blir problem.

Väl hemma igen sjönk jag ner på sängen på min kudde och jag kände att jag höll på att somna på några minuter. Tårarna började rinna. Inte så att jag blev tårögd, utan verkligen rinna.

Jag kände hoppet tändas, om att kanske, kanske, kanske få sova ett lite längre pass. Kanske få komma in i NREM-sömnen som jag tror jag missar mestadels av natten i vanliga fall. Jag vet att jag aldrig kommer att sova en hel natt utan att vakna, men jag känner verkligen att det finns en möjlighet att jag får sova något längre pass/natt med den här kudden. Jag hoppas innerligt att jag har rätt!

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. Fantastiskt!!! Grattis 🙂
    Fick du den genom rehab? Hmm..det ska jag prova.

  2. Teresa säger:

    En sån låter ju helt fantastik!! Att kunna sova på mage med en Tempur kudde… Får nog ta och önska mig en sån.

    Så underbart att det verkar hjälpa dig att sova bättre också!

Tack för att du lämnar några ord till mig!