Skriverier

Uppdatering och en massa bilder

Nu ska jag äntligen uppdatera er om livet på Åland! Det har hänt en hel del och jag tar och börjar med midsommar.

Vi började midsommarfirandet med lövbindning. Jag och Natalie band tillsammans och Julina band med min barndomsvän I som vi även firade kvällen tillsammans med. Efter ett tag frågade Julina I om hon fick testa. I visade och vips hade vi en effektiv lövbindare som kunde titta på annat och ändå band snabbare än oss andra. 🙂

Här binder Julina och Natalie tillsammans medan Moalie (som klätt på sig själv 😉 ) ser på. Mina älskade prinsessor!

Fler bilder än så blev det inte på midsommar dessvärre, men vi firade alltså tillsammans med min barndomsvän och hennes familj för att sedan avsluta kvällen med stångresning där Julina spelade fiol i kronparaden och med mig som ledare vid ringdansen. En riktigt mysig midsommar med andra ord.

Nicke gick på semester till midsommar och jag har kunnat slappa en hel del. Dock blev jag bestraffad med en jäkla för kylning, men det var det värt. 🙂


Tagen på bar gärning. 🙂


Sakta men säkert börjar trädgården blomma upp. Jag har köpt två rosor som jag bara MÅSTE ha. En är planterad framför trappan och den här är planterade utanför lusthuset. Båda två doftar helt otroligt gott!

Men det har även hänt en oerhört ledsam sak. Vår älskade Birk gick över regnbågsbron tisdagen efter midsommar, den 24 juni. 🙁 Han hamnade under slåttermaskinen och dog omedelbart. Det känns så orättvist! Här har vi verkligen trott att våra djur ska vara skyddade från det mesta och så dör han bara några få meter från huset på det viset. Jag har gråtit massor, kan än idag få tårar i ögonen av saknad efter honom. Han var fantastisk, så gosig och rar, vår ”lilla” tiger.


Vi älskar dig, Birk! Vila i frid!


Nu har lilla Pipzan flyttat hem till oss.

Det här är historien om Pipzan:
En månad tidigare var vi på besök hos vännen I. Hennes svägerska, tillika granne, hade fått kattungar och eftersom mina barn blev lätt sura när vi skulle åka hem lovade jag att vi skulle gå via kattungarna innan vi åkte hem. Vår mellandotter, Natalie, är en ganska osäker person, vilket gör att djur ofta undviker henne. Hon satt en bit ifrån kattungarna medan Julina och Moalie gullades med ”bebisarna”. Plötsligt kryper en liten kisse upp i famnen på Natalie och somnar där. Natalie blev så kär i katten som dessutom var en av de 2 som inte var bortlovade. Hon grät i 45 minuter efter att vi kommit hem för att hon så gärna ville ha den. Vi förklarade att det inte går eftersom vi redan har 3 katter, men lovade dyrt och heligt till pappers att när Juliette (den äldsta katten) dör så skulle Natalie få välja kattunge.
När Birk dog var vi alla så oerhört ledsna, men Nicke rinde ändå till vännen I och frågade om hon visste om katten fanns kvar. I skickade ett sms en liten stund senare och berättade att ”jo, katten var den enda som bodde kvar och hade blivit avbokad 2 dagar tidigare”. Är det ödet måntro? Så nu är alltså Pipzan en del av vår familj och hon har redan vant sig vid hudarna. Nåja, hon avgudar väl inte direkt de stora, men de är okej. 🙂


Andra dagen hos oss lyckades hon trilla i vår utomhuspool. Hon såg rätt ynklig ut när jag torkat av henne det värsta. 🙂

Så här kommer nu några bilder på henne:

Okej, matte, är du redo med kameran?


Åh hej åh hå, åh hej åh hå! Lite annorlunda teknik, men alla sätt är bra utom de dåliga!


Äntligen uppe!


Pipzan jagar sin svans medan Freja avvaktar och väntar på uppmärksamhet.


Du, kompis, är det okej att jag lägger mig ner bredvid dig? Du fräser väl inte så där otäckt då?


Åh, shit, matte! Hon fräste visst!!


Ja, Freja förlorade sin bästa kompis när Birk dog, men vi hoppas och tror att hon och Pipzan ska bli lika bra vänner! Hittills har det gått över förväntan.

Det var allt för idag. Jag ska försöka uppdater lite oftare under sommaren, men det beror på vad tiden räcker till. På tisdag åker alla barnen till Närpes med mormor och morfar. Tror inte det är någon fara med barnen, men oj så JAG kommer att sakna dem! De kommer hem igen på söndag, så det blir en hel del dagar där att försöka fördriva tiden på. Alla säger att jag ska njuta av att vara barnledig och visst ska jag göra det, men shit 5 dygn!! Nå, det kommer säkert att gå bra.

Dags att röja av bordet. Maken kommer snart hem med förbjuden kvällsmat. 🙂

Du kanske också gillar…

4 kommentarer

 1. Sara säger:

  Beklagar förlusten över Birk och gratulerar till nya familjemedlemmen – jättesöt.
  Ha en mysig sommar, ni kommer säkert att njuta av tiden utan barn.. tiden brukar ha en förmåga att försvinna fort.
  Sköt om er!
  Kramisar

 2. säger:

  Vad sorgligt med Birk Miina 🙁 R.I.P.

  Tror säkert att Pipzan var menad att komma till er, ibland spelar ödet sitt eget oförklarliga spel. Och hon är jätte söt, verkligen!

  Tack för kommentaren i min blogg. Har faktiskt funderat på att testa menskopp ett antal ggr, kan du hjälpa mig att köpa rätt tro? Det verkar väldigt smidigt 😉

  Jag har tack vare cyklokapron inte haft skytteltrafik in på toaletten idag i alla fall, normalt är det 1,5-2 timmar som gäller de första dagarna. Skulle faktiskt vara lite intressant att få reda på HUR mycket jag blöder eg…

  Ta hand om er!

  kram

 3. Anna-Karin säger:

  Superduper söt liten kattflicka.

  Mitt hjärta värker efter Birk men hoppas denna lilla tjej gör ett intryck på mig precis som Birk gjorde. Ni har så underbara djur.:-)

  Kramar

 4. säger:

  Nej, så tråkigt med Birk … Men vilken söt liten nykomling. Klart att det var ödet och va härligt att det fick bli Nattis favvis som fick komma till er.

  Saknar er så oerhört.

  5 dygn barnledigt tycker jag låter underbart, men samtidigt inte. Jag klarar ju inte ens en natt, eller knappt i varje fall.

  KRAM

Tack för att du lämnar några ord till mig!