Inspiration, Skriverier

Resan

I helgen hade jag tänkt uppdatera här, men orken lyste med sin frånvaro och istället fick jag sätta den lilla energignuttan på min bokföring. Jätte kul…not…!

Jag vill skriva några ord om min upplevelse i helgen. Det ordnas en hälsomässa här på Åland med en del prov-på-behandlingar. Jag blev eld och lågor när jag såg att RESAN av Brandon Bays skulle vara där och bestämde med en nära vän att vi skulle åka dit. Jag ger mig inte in på att förklara vad RESAN är för något, men jag rekommenderar varmt att ni köper boken! Den finns även i pocket form och kostar ca 7 €.

Jag har letat efter en svensk kort text som kan beskriva RESAN, men hittar inget bra, så det här är min egen beskrivning av mina egna upplevelser.

RESAN är en form av meditation där man släpper gamla händelser som påverkat ens liv, ibland utan att man ens är medveten om det. I RESAN går man in i sig själv, till en plats där man skapar en konversation mellan sitt jag i nuet, sitt lilla jag, den man är besviken på och en mentor man själv valt ut. Med konversationens hjälp kan man till slut förlåta och släppa taget om det gamla som tagit ont.
Man blir vägledd genom en vän eller en RESAN terapeut som hjälper en att hitta det där stället inom en, att föra konversationen och att förlåta.

I helgen var det som sagt bara ett kort prova-på-tillfälle på ca 30 minuter. Normalt tar en resa 3-5 timmar. Antagligen är jag väldigt mottaglig för RESAN och kunde gå in i mig själv på ett djupt sätt, för OJ så trött jag var efteråt! Jag kunde verkligen mana fram den där konversationen trots alla andra människor i rummet och till min stora förvåning kom en oerhört patetisk händelse upp i mitt inre. Inte patetisk då, men om jag ser på den så här i efterhand. Jag var 4 år gammal då. Tydligen var det något som jag burit inom mig.

När jag gick från hälsomässan var hela min kropp och själ totalt färdig. Jag mötte en bekant som kommenterade att jag såg helt slut ut. Efter middagen här hemma, tog Nicke Moalie i badet medan Julina och Natalie satt och lekte brevid mig i vardagsrummet. Själv låg jag på soffan. En timme senare vaknar jag av att Nicke pratar med Julina. Jag lovar, det är INTE vanligt att jag somnar så där på soffan kl.18! Natalie hade tydligen lagt en filt på mig medan jag sov, så jag hade det riktigt skönt och mysigt. 🙂 Efter min lilla tupplur piggnade jag i.

Jag tror på RESAN, den har påverkat mig tidigare. Jag hoppas få tillfälle att göra om det här, gärna på en ännu djupare nivå!

Den 28 april kommer Brandon till Stockholm. Jag önskar jag kunde gå…

28 Apr to 29 Apr
Journey Intensive Weekend
Brandon Bays
Stockholm, Sweden
Foresta Hotel
Herserudsvagen 22, S-181 25, Lidingo: +46 8505 50540

4250 SEK*
Early Bird
Special
4950 SEK*
+46 (0)18 40 30 00

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. Susanna säger:

    Oj d där låter häftigt d… =)

  2. Anna säger:

    Låter jättespännande, har alltid varit fascinerat av sånt :-)! Blir nyfiken på boken!

Tack för att du lämnar några ord till mig!