Skriverier

Långt om ingenting

Igår kändes allt rätt grått. En va Julinas julklappar höll inte vad vår säljare hade lovat. Tyvärr köpte vi den begagnad, så det gick inte att göra något åt det. Jag var rätt deppig och kände mig värdelös som misslyckats med det jag försökte få gjort. Plötsligt står det på msn ”Du har dåligt inflytande på mig”. Det visade sig att tjejen tagit sig en funderare efter vårt snack som vi haft tidigare och det hela slutade med att en fnurra på tråden börjat nystas upp! Jag är så stolt över dig, du vet vem du är! Det fick mig att känna mig värdefull och när jag somnade, kändes allt bra oavsett julklappsproblemet. Jag var säker på att det skulle lösa sig, vilket det oxå gjorde. Tack, min älskade man, för att du ordnade det hela!

Det närmar sig jul med stormsteg och även om jag inte riktigt har någon julkänsla, ser jag framemot allt glitter och glim på julafton. Jag tror förresten att jag ska sätta på Peter Jöbacks julkonsert på DVDn! Att jag inte tänkt på det tidigare! Det ger mig säkert julkänslor!

Ikväll kommer Julinas gudmor hit. Det ska bli kul att få träffa henne igen! Hoppas hon har nya karln med sig… 😉

Julkorten väller in här hos mig nu och det värmer extra mycket när jag hittar webbiskort i min postlåda! Tack, gulle Anna och Camilla!
Flickorna stod och beundrade vår köksdörr där alla julkort sitter och följande dialog hördes.

Natalie: ”Oj, mamma har nog varit ganska snäll…fast hon nog inte alltid är det…”
Julina: ”Men man KAN faktiskt få julkort fast man inte är snäll och dom här är faktiskt åt hela familjen!”
Natalie: ”Jaha!! Jag trodde att mamma har varit snäll juh! Men då har nog alla skickat åt dig och mig, Ninni (Julinas smeknamn) för vi är ju alltid snälla, men mamma förstår inte alltid det.”
Julina: ”Men ibland bråkar vi.”
Natalie: ”Nä, inte jag, bara du.”
Julina: ”Du brukar ju visst bråka!”
Natalie: ”Fast bara lite, och bara när jag vill vara arg. För vet du, Ninni, ibland vill man det och ibland vill jag det många gånger på dagarna….men inte på natten… Men mamma, mamma hon är nog snäll ibland hon, åtminstone på lördagarna och när hon sjunger!”

Ja, de små liven… 😀 Kan ju tillägga att tjejerna fullständigt klättrar på väggarna i väntan på jultomten!

Nu ska jag se vad vi ska äta för mat idag. Julina beställde grönsaksgryta. Kanske skulle vara ett bra alternativ eftersom man inte kan kombinera grönsaker och kött i det här huset. Mina tjejer kan nämligen gladeligen sitta och vräka i sig grönskar av alla de slag, men köttet, nej tack, hellre grönsaker! Min yngsta lillebror sa igår när vi bjöd på middag här hos oss ”Det här är nog första gången jag hör någon säga *Ta inte så mycket grönsaker, ni ska orka med maten oxå*!” 🙂

Ja, det lär nog bli grönsaksgryta och jag lägger in receptet här.

Portioner: 4
Tillagningstid: 25-30 min

Ingredienser
2 vitlök
1.5 dlcous-cous
3 morötter
1 zucchini
2.5 dl kokta kikärtor
1 dl kesella el liknande mejeriprodukt
2 dl passerade tomater

olivolja

Tillagning
Krossa en vitlök med den breda sidan av en kniv, skala och skär morot i ganska stora kuber, skär även zucchinin i breda halvmånar.
Låt vitlöken och moroten fräsa smält i lite olja i en kastrull/gryta.
När de börjar få färg tillsätt zucchinin och de passerade tomaterna.
Låt allt koka upp och puttra på, under lock, ca 5 minuter. Tillsätt kikärtor och kesella fortsätt att koka tills grönsakerna börjar kännas mjuka, stäng då av värmen och häll i cous-cous, sätt på locket och servera när cous-cous:en har svällt. Det tar ca 2 minuter.

Du kanske också gillar…

5 kommentarer

 1. Varsegod gumman…det var såå lite så…och självklart var kortet även till tjejerna! Kraaam Camilla

 2. Milla säger:

  oj, ja får såå drygt efter tjejerna,vill kom å häls på nuu!fast, ni akn ju komma..;) sittär å lyssnar på Peter Jöbacks julskiva ja nu, så nu får ja julstämning!Ha en rikti god jul å sköt om varandra!hälsa all där borta från oss här ”hemma”!!Stor Julkram!

 3. Peter Jöback är sååå mysig:)
  Kram Laila

 4. Hrm hrm!
  Nu såg jag någe du får åtgärda…. Stjäla bandbredd av mig i smyg du din fuling 😉

  Berättade för S om tjejernas konversation och han skrattade gott åt det också 😀

 5. Emma säger:

  Hej!!
  Finns det några JÖBACK-fans??
  Jag bara Älskar Peter Jöback.
  Har alla hans skivor.
  Ha det bra.
  adda mej gärna på.
  emma_stenson_41@hotmail.com
  trogir_fotboll@hotmail.com.
  ses//Emma

Tack för att du lämnar några ord till mig!