Skriverier

Dagens nr 1

Är det så att jag har fördomar mot mina egna ”landsmän” eller är det helt enkelt en del utav den åländska stelheten? Varje dag har jag besök från mellan 10-15 ålänningar. Aldrig att någon av dem skulle lämna en hälsning förutom mina vänner Anna, Jenny och Nettan (förutom någon enstaka hälsning från Babyguiden).
Vad jag ville komma fram till var att jag inte gör annat än konstaterar att det är så. Helt kallt accepterar jag det, bara för att det är ålänningar. Snacka om fördomar! Jag menar, visst vi är ett stelt folk som gillar att höra skvaller, men som hellre ser ner i marken när vi möter någon på vägen än tittar upp och hälsar med ett leende. Va då fördomar?! Men jag menar, tjena, det är ju bevisat!
Tycker det är så synd!

Jag skulle gärna se en rad från alla dessa ålänningar (åtminstone de som är återkommande många gånger i veckan upp till flera gånger om dagen) så att jag har en chans att hälsa tillbaka! Vem vet, det kanske är närmaste grannen! 🙂

Förutom fördomar, så blir man ju lite undrande när man i loggarna hittar att någon från Finland har sökt på google.fi efter någon med mitt för och efternamn + Åland. Eftersom jag har dubbelnamn sedan jag gifte mig, finns det bara en med mitt namn. När någon sådan letar efter en, då blir man nyfiken! Tänk om det är en gammal bekant, eller kanske ett ex ;). Åh, så gärna jag skulle velat fått en rad från den personen! Eftersom besöket varade länge och gick igenom nästan alla mina sidor, förstår jag ju att det är någon som känner mig. Tänk va kul! Hoppas h*n kommer tillbaka nån dag och lämnar en rad, så min nyfikenhet stillar sig. 🙂

Dagens inlägg blev att handla om loggar. Nu hoppas jag börja få lite namn och ansikten på mina loggar. Ja, jag är nyfiken! 🙂 Glad att folk verkar trivas hos mig och att ni återkommer så ofta, men som sagt, det skulle vara kul att få ett namn på er!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. Hej gumman!
    Ja, det ligger absolut mycket i det som du skriver. Man blir verkligen nyfiken på vem det är som besöker sidan och när man sedan inser att det finns personer som verkligen har ansträngt sig en hel del för att hitta dig, då blir man ju ännu mer nyfiken! Man kan ju gå miste om en fin vänskap om inte annat:)
    Ha det bra idag.
    Kram Laila

Tack för att du lämnar några ord till mig!