EDS, Hälsa och ohälsa, Träning

Nytt år – ny träning

Jag vill börja gå igen. Jag vill ha en uthållighet som min kropp kan hantera. Därför har jag satt som mål att jag till sommaren 2013 ska kunna gå upp till vägen, 450 meter, i rask takt. Idag klarar jag det, men det går långsamt och mjölksyran är fruktansvärd. Jag hoppas jag lyckas!

Idag tog jag rullstolen upp till vägen och gick sedan i rask takt till postlådan och tillbaka. 50 + 50 meter. Mjölksyran kom efter 25 meter och jag fick vänta länge sittandes på marken innan jag kom de 50 metrarna tillbaka till rullstolen. De hemvändande 50 metrarna gick långt ifrån lika snabbt, men det är en början!

Så, nu ska jag köra på med det tills jag känner mig redo att förlänga till 75 + 75 meter. När jag klarat det går jag tillbaka till 50 + 50 sträckan, men då ska det bli utan paus. Tja, det är väl så jag får hålla på tills jag nått mitt mål!

Tränar även på land 5 upprepningar/övning varje dag. Har haft uppehåll nu på grund av bihåleinflammation, men så fort det värsta släppt, drar jag igång igen. Jag tror att 5 upprepningar/övning varje dag kan vara ett bättre sätt än 15 upprepningar/övning 3 gånger/vecka. Jag har kanske fel, men då må jag väl märka det på vägen då. När jag kört 5 upprepningar ett tag, ökar jag till 7 och sedan till 10, för att gå via 13 och slutligen vara uppe i 15. Men dit är det lång väg och det må ta den tid det tar.

Även den längsta väg, måste börja med ett första steg…

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!