Skriverier

Valborg

I år har vi njutit av att få ha Julina med oss på Valborg. Samtidigt önskar jag att hon hade sluppit det hon faktiskt fick uppleva i år. Hennes ord ”Mamma, jag cyklar hem efter min telefon. Tänk om jag blir bjuden av XX till deras brasa och så skulle jag ha telefon hemma, det vore ju himla otur.” skar som knivar i hjärtat. Hon kollade sin telefon med jämna mellanrum, men icke. Till slut tog vi ett snack om det hela och jag förklarade hur det hela låg till och vi avslutade samtalet med stora, varma kramar och en lärdom rikare. Min älskade, fina flicka! <3 Värre var det att förklara för Moalie varför vi inte kunde åka till den andra brasan när byns brasa tydligen runnit ut i sanden… Nå, rise above, rise above.

Anyway! Tanken var att vi skulle bli bjudna på middag hos mina föräldrar, men eftersom mamma kroknade i förkylning, fick det bli hos oss i lusthuset istället. Kan säga att jag inte direkt hade mycket att bjuda på, men är ändå väldigt nöjd med mitt ihoptrollande! Det blev grillat med vitlöksgratäng till de vanligt dödliga och blomkåls- till oss LCHF-are. Till efterrätt slängde jag ihop en pepparkaks-äppelkaka och LCHF browniekaka. Det blev faktiskt riktigt gott alltsammans och dessutom hann vi äta i lugn och ro.

Efter middagen cyklade barnen och morfar iväg till bybrasan, medan jag och Nicke spatserade efter. Väl på plats fanns vare sig brasa eller bullar e.t.c. som det brukar bjudas på. Vi stod till slut 17 barn och vuxna och tittade förvånat på varandra. Så kan det gå när den som tagit på sig att ordna något blir bortbjuden på annat håll och inte tänker på att ge ansvaret vidare åt någon annan.

Det hela ordnade sig genom att hela gänget blev inbjudna till en privat brasa och underbara bonden Simon hämtade allt vad de hade hemma av korv, läsk och mjöd. Jag är så imponerad av den gästvänlighet de visade! Helt otroligt gulligt av hela deras familj!


Fick inte med alla på bild och inte brasan heller, men stora leenden och varm omtanke blandades med glada skratt och gott humör.

Vi beslöt på plats att vi ska köra en byastädning om 2 veckor och då ska vi fika gott efteråt och ha det riktigt mysigt. Kanske blir det även korvgrillning om vädret tillåter. Hoppas så många familjer som möjligt har passligt att komma! För vad är det inte som gör bysämjan om inte att umgås med såväl småbarn som pensionärer i en salig blandning. 🙂

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!