Skriverier

Danföredopparedan

Vaknade och tittade på termometern. -20 sträcket hade passerats. Hu! Men oj, så vacker morgon med gnistrande träd, frostig kyla som ligger som ett täcke över gården. Elden som sprakar i spisen i vardagsrummet. Kan man annat än njuta då?


Vackra vita vinterland över Solängen.

Igår fick jag julklapp av mor min, eller egentligen från hennes företag till mitt. Chocolate body scrub och facemask, Energy Body balm och Body Royal oil. Ljuvliga produkter! Jag och maken bestämde oss för att ta julbastu medan barnen sov. Vad händer? Jo, jag trillar i bastun p.g.a. min rickliga fötter och slår käken ur led mot bastuspisens skyddsräcke. Aj. Liiiite sjukt idag… Har knaprat arnika hela natten, så jag är otroligt nog inte speciellt blå, men öm som fasen.

Efter att ha vaknat till liv en aning och fått kläderna på barnen gick vi över till min kära mor som tagit julledigt. Barnen bakade ”bullagubbar” [bollagåbban på närpesiska 😉 ] medan jag åkte ett varv till jobbet för att leverera ett hundkoppel.

Vanligtvis brukar vi äta julgröt tillsammans med Julinas andra familj, men eftersom hennes bonusmamma jobbade kväll valde vi istället att bara dricka glögg tillsammans på kvällen.


Barnen fick en liten julgåva och fick avslutningsvis klä granen under Nickes uppsikt.


Julina till höger bakom granen, Moalie längst fram mot kameran, Natalie i rött till vänster om granen, Julinas pappas dotter Tuwa i vitt och hans andra dotter Corinne tätt intill.


Fin blev den, vår gran! Bollarna går i lila och guld. Utöver dem är det barnens julgransbollar som min mamma ger dem varje år. En ny varje år till vart och ett av tjejerna. Vi skippade glittret i år. Det här är nog den finaste granen vi haft. Älskar den! Och gott doftar den dessutom!

Dessutom är den inte ens stulen. 🙂 Så tack Lasse Johansson i Emkarby, för att vi fick hämta gran hos dig!

Lugnet har sänkt sig över Solängen och barnen sover. Dags att plocka fram resten av klapparna under granen och sedan luta sig tillbaka och känna julen värma kropp och själ.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!