Skriverier

Dagens nr 2

Jag vill ha åsikter om detta inlägg, men inga påhopp eller personangrepp! Vill alltså ha objektiv syn på det hela.

Jag har en i min närhet som avsagt sig all kontakt med oss. Barnen får inte ens mezza henne via min telefon på hennes födelsedag. Däremot besöker hon min sida rätt ofta.

Jag skriver öppet och har en hemsida och naturligtvis måste jag då räkna med att folk besöker den, men det jag känner är lite konstigt är just detta att hon kan neka mina barn bara för att det kommer från min telefon, men själv ”får” hon ha kontakt genom min sida, även om hon inte ger sig till känna.

Jag har valt att inte besöka hennes hemsida, men det kanske är ett onödigt beslut eftersom hon besöker mig? Nå, det spelar ingen roll. Jag kommer inte att börja läsa hos henne igen.

Vad är er åsikt, ni som läser här? Om man kräver att absolut ingen som helst kontakt får finnas, ska man då besöka den andras hemsida för att veta vad som sker? För mig känns det lite konstigt. Man börjar ju undra om det bara är en fasad hon har. Hon vill ju helt tydligt veta vad som sker i mitt liv, annars skulle hon inte besöka mig. 😀

Än en gång, tänk på att vara objektiv! Jag vill inte ha några som helst personangrepp!

Du kanske också gillar…

16 kommentarer

 1. Ok … det däär med objektivitet … men jag ska försöka. Jag förstår att man är nyfiken noch vill veta, även om m an inte vill ha någon kontakt. Samtidigt tror jag att beslutet att inta ha någon kontakt inte är 100%:igt. Vore det det skulle det även innebära noll besök på din sida.

  Så jag tycker att beteendet utstrålar osäkerhet. Personen kanske inte är helt säker på att det är så här hon vill ha det. Eller till och med kanske ångrar sig innerst inne.

  Jag vet inte. Bara mina tankar.

 2. Jag måste säga att jag tycker att det klingar rätt falskt att inte vilja ha kontakt med dig och dina barn för att sedan gå in på din sida för att stilla sin nyfikenhet om vad som händer i ditt.

  Jag tycker verkligen att du är i din fulla rätt att vara fundersam över detta betende.

 3. Jenny A säger:

  För mig känns det som om personen är avundsjuk på dig och känner att den måste ha kontroll över vad du gör! Kanske till och med beundrar dig innerst inne!? Kan ju inte må så bra eftersom varje gång personen läser på din sida så påminns den om dig och det verkar ju h*n inte vilja! Hoppas det reder upp sig!

 4. Hejsan!
  Tja, vad säger man… tycker själv att det låter knepigt att man inte vill ha med barn att göra. Bara det påhittet låter omoget och otroligt långsint. Jag har svårt att förstå mig på sånt humör, men det kanske är för att jag exploderar och inte kan stava till långsur… 😉

  Men hon måste ju vara mycket nyfiken om hur du/ni har det eftersom att hon besöker din sida! En sida som är mycket fin, kan jag tillägga, så jag förstår på sätt o vis varför hon är här! ler

  Tack för besöket hos mig!
  Hit hittar jag med all säkerhet fler gånger! 🙂

  kram Stina

 5. Pia säger:

  hmm…bra fråga du. tycker de låter som en lite märklig person, kanske denna e lite anvundsjuk på dej? ..tycker de låter nästan så. Eller så e de bara en nyfiken person 😛

  ha de bra i vintervädret! Kramar

 6. Milla säger:

  hmmm…låter lite märkligt!tjaa, va ska ja skriva, håller heelt med alla andra som skrivit här före mej, så ja tänker inte upprepa!!Inte lätt…men märkligt må ja säga…

  Vinter Kramar från ett snöigt vasa!

 7. Men hallå, har människan ingen skam i kroppen?!! Vilken otroligt nyfiken en som inte kan hålla sig borta då hon tydligen inte vill ha någon kontakt! Sen undrar man ju hur en sån människa egentligen mår som inte ens tillåter att små barn skickar sms (om än det är från din telefon) på födelsedagar osv…
  Otroligt nyfiket och fräckt!!! Skäms på dig människa om du läser det här!!!

  Annars önskar jag ålands bästa Miina en fortsatt din dag!

  Kramar i massor! //Anna

 8. FIN dag skulle- de va ju…

 9. Knepigt är det ju, och att besöka någon som man ändå har tagit avstånd till låter i mina öron som nyfikenhet från hennes sida! Testa att blocka hennes IP om du inte vill ha hennes besök, det är det enda jag kan komma på!

  Kram

  Nettan

 10. Johanna säger:

  Jag tycker att om inte ni får ha kontakt med denna person så behöver väl inte hon heller lägga sig i i ert liv…Ni verkar att ha haft en jättemysig lillajul! Har fått julstämning nu efter att snön lade sig över Närpes natten till tisdag! Jättemysigt här;o) Ha det bra!

 11. Ja, jag har ansökt om att gå med i en massa webringar. Ska bli kul att kanske få fler besökare till sidan och att själv hitta en massa nya roliga hemsidor. =D

  Ang. frågan i ditt inlägg så tycker jag att det är jättekonstigt att både bryta kontakten och ändå snoka via hemsidan. Men folk i allmänhet är väl ohjälpligt nyfikna av sig..

 12. Om jag vore som du så skulle jag ha känt exakt likadant!
  Beslutet att inte ha någon som helst kontakt kan som sagt inte vara 100%: om man ändå måste in och ”hälsa på” inne hos dig. Om inte människan har ett enormt kontrollbehov då..

  Om du inte vill ha besök av en speciell person så går det alltid att blockera ip-nummer..även om man nu kan byta ip-adress och komma in igen.
  Fast det kan ju vara en markering.
  Kramis

 13. Marika säger:

  Hejsan Marina! Ville bara lämna en liten hälsning! Vilken fin hemsida du har, men jag hör nog till dom nyfikna märkte jag! Måste läsa lite om din lillajul mm! 🙂 Tog en stund före jag hittade var jag kunde lämna en hälsning också, är tydligen inte alltför kunnig inom detta område! 🙂

  Tack för senast förresten!

  Ha det bra!

 14. Matilda säger:

  Nu måste jag få skriva min syn på saken. jo jag är syster med denna person så jag är kanske inte helt objektiv och vet vad du innerst inne tycker o tänker, men du ansåg ju att jag var avundsjuk på henne när hon är gravid o inte jag… så kan du tolka mig utan att prata med mig så kan jag väl göra detsamma… det här är mina åsikter o uppfattningar o ingen annans, så kontakta mig om du blir arg..Hon säger inte upp kontakten med ”Js” systrar.. under de här ca 4-5 åren som hon varit ihop med P har hon så många gånger försökt få allt att vara frid o fröjd, o visst hon kan va envis, men hon är även rättvis! du o hon har olika åsikter om mycket, men bara för att hon är yngre ”och inte är en mamma på riktigt” så kan du inte hålla på o trycka ner henne. du kanske inte menar det.. men sku jag vara i hennes situation skulle jag ha sagt upp kontakten mycket mycket tidigare.. men som sagt det här är bara sånt som ja ha tolkat från min syster när hon har varit ledsen o upprörd över saker som du sagt o gjort mot henne.. bara för att hon inte är Js biologiska mamma betyder det inte att hon inte kan ha ”känslor” för henne, många av mina bekanta har trott att det varit hennes dotter när de har sett dem 2 vara tillsammans på stan osv.. så säg inte att hon inte vet hur det är att vara en mamma.. nu vet ja att det här är påhopp mot dig, men hoppas att du läser o sen raderar om du vill, men ja måste bara få ut allt som ja tycker o tänker just nu.. hela vår familj mår dåligt av allt detta tjafs o vi skulle alla vilja att det sku vara bra, men det fungerar inte.. Du kan inte bestämma vad en annan familj ska ha för regler hemma. J är så stor så hon vet att det finns olika regler.. o vad är det för vits me tex löärdagsgodis om man ändå äter kakor o hamburgare andra dagar.. det är väl sockret som e onyttigt.. men ja ska inte säga hur du ska göra menar bara att du inte kan sätta upp regler för en annan familj o styra o ställa… nä, nu blir det bara flummigt skrivet, bäst skulle väl vara att prata med dig o säga vad man tycker o så.. tycker inte illa om dig men jag mår dåligt av att veta hur upprörd du gör min syster! det är ju vi som får stötta henne när hon är ledsen! nä nu ska ja sluta skriva, hoppas du inte blir förbannad för det är inte meningen! men syrran måste sätta pumkt när hon inte orkar med dig o ditt humör.. hon vet inte om att ja skriver till dig..så är det något, kontakta mig o inte dom!

 15. Hej Miina!
  Tittar tillbaka in till dig 🙂 Fin sida du har, och väldigt söta kort! Förstår att du tycker om gardinerna, dem är jättefina.

  Tråkigt det här som har hänt förstår jag. Klart man inte vill ha några påhopp på sin egen sida och jag håller med vad de flesta skrivit ovan att det är ett väldigt underligt beteende att avsäga all kontakt med en person men ändå vara så nyfiken så att man går in på dennes sida. Jag hoppas i alla fall att allt löser sig.

  Ha en bra dag!

 16. som sagt,detta är sista gången jag besöker din sida(om du inte börjar nedvärdera mej eller någon anna igen). och så alla vet så är det ju dej,och inte j och hennes systrar jag sagt upp bekantskapen med. det var du och inte de som messade (jag fattar åxå att små barn inte kan messa själv,men det var dina tabkar och inte deras i messet jaja). och du mailar och håller på och har svårt att acceptera detta. tycker det är intressant att endel perosner här tror att jag är avis på dej,när det verkar som det är tvärtom:) men för sista gången så ska jag inte kika in här mer,och jag hoppas,både för din och min skullo, att du accepterar mitt beslut, så mår du åxå bättre, du måste ju få mycket negativ energi av att tänka på detta. jag kan bara säga att jag mår bra, och j och p med,men vi är trötta på dina mail m.m. men snart är allt upprett här iaf, hoppas för dej med. men vi (eller ni) hörs säkert här före jul och reder upp det sista (förhoppningsvis) men det är ett senare bekymmer. hoppas ni ändå får en underbar vacker jul…nu ska jag logga ut och inte besöka dej mer här..hejdå

Tack för att du lämnar några ord till mig!