Adventstankar 2020

5. Med fötterna på jorden

Att stå med fötterna på jorden, betyder för mig att veta vem jag är och stå för det.

Jag har väldigt svårt för människor som av någon anledning inte står för sina åsikter. Jag känner mig osäker tillsammans med sådana människor. Jag vet inte vem de är och vad de vill, men framför allt vet jag inte var jag har dem och vem de kommer att vara för mig.

Jag tror att det är grunden till varför jag känner så starkt att jag behöver och vill stå för mina tankar och åsikter. Det är lättare för mig att ensam ha en åsikt, för då vet jag att människorna runt mig vet vem jag är, än att jag ändrar åsikt för att vara andra till lags. Jag tror helt enkelt att det handlar om min egen rädsla att andra ska ha en annan bild av mig än den jag är.

En dag kanske jag kan lära mig att passa in så där lagom, att åtminstone luta mig, om inte böja mig. Eller så inte. 🙂 Den som lever får se, som man säger.

Här kan du läsa mina tidigare inlägg i adventstankar 2020:
http://www.mitawa.ax/category/adventstankar-2020/

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!