Skriverier

Älskade lilla nakenfis

Hemma igen från besöket i Pargas. Vi fick stanna hos svägerskan hela dagen tills det bar iväg till färjan. P.g.a. motorproblem var färjans beräknade avfärdstid en timme sen, så halv 8 gav vi oss iväg. Moalie klarade bilresan jättebra och kräktes bara en gång och då endast lite. Även väntan i hamnen en timme gick alldeles utmärkt. Nicke bar upp henne till hytten och där sov hon tungt hela resan över till Åland. Vi andra sov vi med, även jag, tro det eller ej!

Väl hemma på Solängen igen har magsjukan släppt greppet om henne och har istället ersatts med feber, svajighet, hosta och oroligt i kroppen. Min lilla kämpe är tapper, men ack så tungt hon har det! 🙁 Jag ser många symptom som påminner om lunginflammation, och jag ber till högre makter att jag har fel.

Medan Moalie har sovit på soffan, har jag pysslat lite vid symaskinen. Eftersom det var -16 grader när vi kom hem, tyckte jag det vore bra att ha skor åt vår lilla nakenfis Ayleen då de lovat närmare -25 grader i veckan som kommer. De blev helt okej, även om några försök slutade i katastrof. 🙂

Nu har hon teddy innerfoder med sula av konstläder och ytterfoder av markisväv. Herregud vad söt hon var när vi satte dem på henne inomhus! Hon tog såna jättekliv och studsade fram på varje steg! Att ha något på fötterna kunde hon inte alls se någon fördel i…förrän hon kom ut! Jisses vad svansen gick på henne! Hon rusade fram och tillbaka, hoppade i snödrivorna, skuttade rakt upp i luften, och hela tiden viftandes på svansen så det stod härliga till. Normalt brukar hon snällt komma med ut för att göra sina behov, men nu hade hon knappt tid att komma tillbaka in igen efter promenaden. Lilla älsklingen min, vad nöjd hon var över att inte behöva frysa tassarna av sig!

Funderar på att göra ett par lite tunnare oxå, kanske i fleece eller ylle, med resår. Tänkte att de kan vara ett par sådana som man bara drar på när man har bråttom så att säga, medan de första kan användas vid längre promenader eller andra utevistelser.

Det är så väldigt skönt att vara hemma. Jag älskar mitt hem. Och just när barnen är sjuka, är det oerhört skönt att få vara hemma i lugn och ro, även om det gick alldeles utmärkt att låna svägerskans lägenhet igår. Så även om vi är väldigt tacksamma för helgen som varit, är ändå hemma alltid bäst.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!