Julkalender 2010 - dag för dag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Oj, det här var svårt. Vad ångrar jag i mitt liv? *funderar*

Jag ångrar att jag inte tränat tidigare i mitt liv, att jag gått på läkarnas ordination att inte ens vara med på gymnastiken i skolan. P.g.a. är jag idag i mycket sämre skick än jag hade kunnat vara. Men är det verkligen något jag ångrar? Egentligen inte. Jag kan inte klandra mig själv för det. Så visst, om jag hade kunnat levt mitt liv en gång till hade jag levt det annorlunda, men ångrar det gör jag egentligen inte.

Det finns händelser som jag skulle kunnat agera annorlunda, människor jag hade kunnat behandla på ett annat sätt, vägskäl jag hade kunnat välja annorlunda i om jag vetat det jag vet idag. Men ångrar mig gör jag nog egentligen inte. Allt sker ju av en orsak.

Det finns något jag alltid ångrar när det skär sig mellan mig och en kvinna i min ”närhet” och det är att jag alltid är för snäll. Att jag alltid ställer upp för dennes bästa. Att jag alltid jämkar ihop mig. Just då när det skär sig ångrar jag min snällhet djupt och bittert, men äh, jag får väl bjuda på det då. Skulle jag ångra det på riktigt skulle jag ju lärt mig av alla misstagen. Nu låter jag tiden gå sin gilla gång. När allt fungerar är jag den trevliga, snälla typen. När det skär sig är jag bitch så det står härliga till.

Men jo, det finns faktiskt en sak jag ångra. Jag ångrar att jag inte läste den där jäkla kursen på handelsläroverket på egen hand, så att jag hade kunnat sitt här med mina papper i hand, att ha fått examen som merkonom. Men en dag ska jag ta den där kursen och förmodligen kommer jag då att inse varför jag inte gjort det tidigare. Kanske skulle jag inte tagit det till mig om jag läst kursen på egen hand. Vad vet jag, men högst troligt så finns det en orsak även till det.

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. vet ju ej vem du skriver om,men mellan dig och mig blir det ofta (alltid?) problem, tror båda (iaf jag) känner att man försöker och försöker och ställer upp på allt möjligt,men sen får man (du och jag) nog till slut, båda vill göra det bästa (på sitt sätt) och tycker den andre inte samarbetar osv…vi tycker att vi gör så mycket,men ändå ej får göra så mycket osv.
    nå, det kommer aldrig bli bra,är för olika. 🙂
    Men hoppas du har en fin vinterkväll!

Tack för att du lämnar några ord till mig!