Skriverier

Nu är det vår!!

Okej, jag erkänner att det är lite svårt att se våren nu när det snöat 5-10 cm under dagen, men tro mig, våren är på väg! Idag landade nämligen tranorna hos oss på åkern här bredvid. Fantastiskt att se dem igen! Vi har 5 tranor som rör sig runt vårt närområde och har så gjort i många, många år. Sen är det ett par som parkerar på åkern utanför oss.

En trana blir mellan 15-20 år (max 25-30 år) och flyttar som bekant ner till Spanien under vintern. Den är monogam och lever med samma partner livet ut. Därför är det en sådan lättnad varje år när båda kommer tillbaka välbehållna.

Tyvärr hann jag inte ta bild på dem i morse eftersom de flög iväg när Nicke åkte på jobb, men nästa gång ska jag lyckas!

Så välkomna åter, vackra (men högljudda :S ) tranor och vårtecken!

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. säger:

    Ja, jag kände att jag ville förnedra den lite… 😉
    Det är snö här med, det enda positiva med det är att det inte är så lerigt!

  2. Q säger:

    Visst kan det va vår men här är det 12 grader minus. våren i Finland börjar idag den 25.3 enligt gammalt. Hur det är hemma på kobben vet jag inte. kanske vi ligger före eller efter där. Isarna i alla vikar har väl ännu inte gått. Take care!

Tack för att du lämnar några ord till mig!