Mobilen, Skriverier

Gubbar och hk-toa

Jag har ofta förundrats över fenomenet gubbar och handikapptoaletter. Vad är det som gör att de alltid behöver gå och bajsa på en hk-toa? Ofta är det en äldre man, över 60, som pigg och alert, som öppnar dörren till den toa jag suttit i kö för att komma in till. Väl inne, sitter deras bestyr kvar i luften, så att säga, och själv försöker jag andas utan att dra in luften genom näsan, eller sitter med ärmen framför näsan för att mildra stanken.

Jag har inget emot att man gör sina behov på toaletter, det är ju det de är till för, men jag har verkligen emot att friska gubbar använder sig av hk-toan för att bajsa. Det finns för tusan herrtoaletter att bajsa på! Herrtoan är precis lika möjlig att bajsa på som hk-toan, jag lovar! Herrtoan är inte bara byggd för att kissa i! Eller är det månne så att män inte tillåter bajsande människor på toaletten? Eftersom jag har varit gående, kan jag garantera att så inte är fallet på damernas. Vi får pudra näsan, kissa, byta tamponger och till och med bajsa där!

Det är sällan man möter en man på damtoaletten. Den saken har man klart för sig, att där hör man inte hemma. Men friska människor känner sig tydligen rysligt handikappade just när det kommer till bajsandet. Då verkar plötsligt funktionsförmågan rinna ur deras kropp och det ger dem full rätt att ta sig friheten att istället använda hk-toan. Det är förstås en himla tur att den nedsatta funktionsförmågan försvinner med bajset, så man frisk och glad i hågen kan sprinta vidare till nya äventyr när man är klar.

Det finns säkert en bra orsak till det här beteendet. Kanske behöver man avskildheten för att kunna släppa ut sin kabel, vad vet jag, men det är inte enligt mig orsak nog att istället välja hk-toan. Vi som har funktionsvariation och har behov av anpassningen på hk-toan, har inte möjlighet att välja någon annan! Jag behöver utrymmet för att kunna ta mig runt, jag behöver handtagen för att resa mig från toan, jag behöver toalettpappret nära för att slippa sträcka mig och riskera att trilla av stolen och jag behöver handfatet i min höjd för att kunna tvätta händerna.

Jag. Vill. Inte. Sitta. I. Kö. För. Att. Du. Inte. Vågar. Bajsa. Bland. Andra. Män! Så, nu var det sagt.

Mer bajsfrihet för herrar i över medelåldern, med andra ord! Mitt tips är att om du inte vågar bajsa på herrtoaletten, välj damernas! För damer i alla åldrar verkar fullt kapabla att bajsa på damernas! Och för guds skull, börja öva på att bajsa bland andra män! Jag lovar, du kommer inte att dö! Och ja, du kommer att förpesta luften för dem, men det gör du ju redan för mig, så det lär du nog kunna hantera med hedern i behåll. Och om du skäms alldeles för mycket, stanna kvar på toan tills du hör att de andra gett sig iväg och smyg ut. Jag har svårt att tro att dina medtoalettbesökare skulle stå kvar utanför dörren och vänta på att få slå dig gul och blå. Risken är nog större i så fall att jag skule jaga ikapp dig och köra över dina tår!

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

 1. Sisa Långkvist säger:

  …och rätt ofta kommer dom ut med näsan i mobilen…
  Undrar om den släpps ens medan dom torkar rumpan?
  Och tvätta händer, det är väl för veklingar?

  1. Miina säger:

   Jag tror inte vi vill ha svar på den frågan! 🙂

Tack för att du lämnar några ord till mig!